Chris Rigg postiže gol koji je kasnije poništen

 JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA John Walton/pa Images/profimedia
POMAMA ZA DJEČAKOM

Novo čudo od djeteta: 15-godišnjaku poništen pogodak u FA kupu, sada ga želi najbogatiji klub na svijetu

Riggs je postigao gol za Sunderland na utakmici protiv Fulhama, ali on je poništen zbog zaleđa
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. siječanj 2023. 15:09

Chris Rigg živi san svakog dječaka. Ovaj 15-godišnjak je prije tri tjedna odigrao prve seniorske minute za svoj Sunderland u dvoboju FA kupa protiv Shrewsburyja da bi u subotu opet dobio priliku u istom natjecanju. Ovaj put je Sunderland igrao protiv Fulhama, Rigg je ušao u igru 4 minute prije kraja utakmice, a zamalo je ušao u povijest engleskog nogometa. Riggs je, naime, postigao gol za 2:1 svoje momčadi, no njegovo slavlje je kratko trajalo jer je pogodak poništen zbog zaleđa. Da nije, Riggs bi postao najmlađi strijelac jednog gola u povijesti FA Kupa.

No, i bez gola Rigg je velika priča u Engleskoj. Radi se o jednom od najtalentiranijih engleskih mladih nogometaša. Ovaj veznjak je kapetan U16 selekcije ‘Gordog Albiona‘, za U18 momčad Sunderlanda je postigao 2 gola i upisao 4 asistencije u 12 nastupa, a igra i za U21 momčad kluba. U Sunderlandu polažu velike nade u njega, ali vrlo lako bi ga mogli izgubiti već ovog ljeta.

Naime, Riggove igre su privukle pažnju mnogih drugih klubova, a najglasniji su u Newcastleu. ‘Svrake‘ imaju bogate saudijske vlasnike i spremni su skupo platiti velika pojačanja, ali isto tako žele ulagati u mlade engleske nogometaše i Giggs im se savršeno uklapa u tu priču.

Engleski, pak, mediji kažu kako bi za Rigga najbolje bilo da ostane u Sunderlandu. Klub je trenutno na 9. mjestu Championshipa, a trener Tony Mowbray je poznat po razvoju mladih igrača. Uostalom, na utakmici protiv Fulhama 10 od 11 igrača iz startne postave bilo je mlađe od 23 godine. Ostanak bi mu dobro došao i zbog škole jer već sada propušta dva dana u školi zbog nogometnih obaveza.

Rigg će novu priliku za upisati se u povijesne knjige imati u ponovljenoj utakmici protiv Fulhama koja je na rasporedu 7. veljače. Do tada je ostao upamćen kao treći najmlađi igrač koji je igrao u ovom natjecanju. Najmlađi je Paris Hamilton-Downes koji je 2019. s 13 godine igrao za Carshalton Athletic protiv Boston Uniteda. Najmlađi strijelac je ostao George Williams koji je 2011. imao 16 godina i 2 mjeseca kada je zabio gol za Dons na utakmici protiv Nantwicha.

Linker
22. travanj 2024 02:39