Jim Ratcliffe

 Peter Byrne/pa Images/profimedia
TEŠKA VREMENA

Novi vlasnik Uniteda najavio veliku čistku: Čak 250 zaposlenika dobiva otkaz? Zna se i gdje će uložiti novac

Vijest je šokirala zaposlenike Manchester Uniteda, a iz kluba nisu željeli ništa komentirati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. srpanj 2024. 19:39

Dolaze teška vremena za zaposlenike Manchester Uniteda. Klub je prošlih godina trošio ogroman novac na plaće igrača i plaćanje odšteta za dovođenje pojačanja, no to se nije osjetilo na sportskim rezultatima.

Novi većinski vlasnik kultnog engleskog kluba, Jim Ratcliffe, odlučio je srezati troškove. Međutim, 71-godišnji milijarder neće, barem zasad, dirati u sportski sektor.

Njegove namjere otkrio je ESPN; Ratcliffe namjerava otpustiti gotovo četvrtinu klupskih djelatnika, a novac od njihovih plaća usmjeriti u poboljšanje sportske situacije u klubu.

Oko 250 od ukupno 1100 Unitedovih zaposlenika moglo bi biti otpušteno. O tome su informirani na sastanku održanom u srijedu. Izvor blizak ESPN-u tvrdi kako odluka nije donesena lako, no u upravljačkim strukturama postojao je osjećaj da je neophodno značajno financijsko restrukturiranje.

Vijest je šokirala zaposlenike Manchester Uniteda, a iz kluba nisu željeli ništa komentirati.

Ratcliffe je još u svibnju pozvao djelatnike da se vrate u urede i da prestanu raditi od kuće, što je postao trend za vrijeme, ali i nakon pandemije. Ujedno im je zaprijetio da bi mogli ‘potražiti drugi posao‘ ako to ne učine.

Klub je već poduzeo neke mjere u smanjenju troškova, pa je tako ukinuto plaćanje putovanja i zabave za zaposlenike na finalu FA kupa.

Ratcliffe navodno dugoročno želi od Uniteda ponovno stvoriti vrhunski europski klub, a jedan od uzora u tome mu je Real Madrid.

Crveni vragovi su prošle sezone pod vodstvom Erika ten Haga završili na osmom mjestu u Premier ligi, no osvojili su FA kup...

Linker
04. srpanj 2024 19:40