BEN STANSALL Afp
EMOTIVNI ISTUP

Nogometna zvijezda danas zarađuje milijune, nekoć ga je financirala cura: ‘Vodila me u kino‘

Još kao 17-godišnjak je napustio Portugal te otišao u Italiju kako bi pokušao izgraditi karijeru
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2024. 14:06

Bruno Fernandes i njegov Manchester United su pobjedom od 2:1 nad gradskim rivalom Cityjem osvojili 13. FA Kup te prvi nakon osam godina. Portugalac je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca u velikoj pobjedi na Wembleyju. U velikom intervjuu za Players Tribune, Fernandes je otvorio dušu o svojim početcima i životu na samom rubu siromaštva.

Još kao 17-godišnjak je napustio Portugal te otišao u Italiju kako bi pokušao izgraditi karijeru. U to vrijeme živio je jako siromašno i jedva spajao kraj s krajem. Posebnu pažnju je privukao odlomak koji se odnosi na njegovu suprugu Anu Pinho. Pričao je kako je ona znala raditi više poslova, kako bi mu mogla priuštiti izlazak u kino.

- Ana je sa mnom od naše 16, 17, 18 godine. Upoznali smo se kao tinejdžeri, a kad smo tek počeli izlaziti, ja nisam zarađivao od nogometa. Ona je imala lijep posao radeći kao nogometna sutkinja vikendom. Znala je subotom odraditi tri-četiri utakmice, a onda bismo nedjeljom išli u kino. Ja u to vrijeme nisam imao novca pa je Ana bila ta koja nam je morala plaćati ulaznice za kino. rekao je Portugalac pa nastavio emotivno izlaganje.

- Ana, sjećaš li se kad me je sportski direktor Udinesea nazvao i rekao mi da me više ne žele? Sjećaš li se da sam otišao s večere, tako posramljen? Sjećaš li se kad sam plakao u hotelskoj sobi? Sjećaš li se što si mi rekla? ‘Ovo je tvoj san, nastavi‘.", napisao je Portugalac.

Nakon što se u Italiji nije uspio nametnuti, u ljeto 2017. godine se vratio u Portugal gdje je potpisao za Sporting. U njihovom dresu je potpuno eksplodirao i postao jedan od najtraženijih veznjaka Europe. 2020. je u transferu vrijednom 65 milijuna eura potpisao za Manchester United u kojem se prometnuo u jednog od najboljih veznjaka Premier lige.

Linker
08. srpanj 2024 04:09