GRIGORIY SISOEV Sputnik Via Afp
VIŠE NEMA NAZAD

Milijarder donio konačnu odluku! Abramovič prodaje europskog prvaka, evo što je poručio nogometnom svijetu

‘Naložio sam da se osnuje zaklada za žrtve rata u Ukrajini u koju ću donirati sav neto prihod od prodaje‘
Piše: S.N.Objavljeno: 02. ožujak 2022. 19:44

Roman Abramovič je odlučio prodati Chelsea. Objavio je to klub na svojim internetskim stranicama u obliku pisma ruskog milijardera.

"Želio bih se obratiti oko špekulacija koje se pojavljuju u medijima posljednjih dana oko pitanja mojeg vlasništva Chelseaja. Kao što sam ranije rekao, uvijek sam donosio odluke koje su išle u korist kluba. S obzirom na aktualnu situaciju, donio sam odluku da prodam klub jer mislim da je to u najboljem interesu kluba, navijača, zaposlenih, kao i svih klupskih sponzora i partnera", napisao je Abramovič.

Ruski milijarder je objasnio kako će funkcionirati dio prodaje s financijske strane:

"Proces prodaje kluba neće ići ubrzano već će se poštovati sva procedura, Neću tražiti vraćanje bilo kakvih zajmova koje sam dao. Ovo nikada za mene nije bila stvar novca ili posla, nego čista strast za igru i klub. Dapače, naložio sam svojem timu da se osnuje humanitarna zaklada u koju ću donirati sav neto prihod od prodaje. Zaklada će biti usmjerena za sve žrtve rata u Ukrajini. To uključuje osiguranje ključnih sredstava za hitne i neposredne potrebe žrtvi, kao i potporu dugoročnom radu na oporavku", napisao je Abramovič i dodao:

image
BEN STANSALL Afp

"Želio bih da znate da je ovo za mene bila nevjerojatno teška odluka i boli me da se rastajem s klubom na ovakav način. Ipak, mislim da je ovo u najboljem interesu za klub. Nadam se kako ću moći posjetiti Stamford Bridge da se sa svima oprostim još jednom uživo. Bila je privilegija biti dio Chelseaja i ponosam sam na sve što smo napravili zajedno. Navijači Chelseaja će uvijek biti u mojem srcu", zaključio je Abramovič.

Abramovič je Chelsea kupio na ljeto 2003. godine, a s njime kao vlasnikom momčad sa Stamford Bridgea je osvojila pet naslova prvaka Engleske, dva naslova prvaka Europe, jedan naslov svjetskog klupskog prvaka, dvije Europske lige, Superkup Europe, pet naslova pobjednika FA Kupa, tri Liga kupa i dva superkupa Engleske.

Linker
21. rujan 2024 23:41