SERHAT CAGDAS Anadolu Via Afp
OKRŠAJ VATRENIH

Mateo Kovačić za SN o spektakularnom obračunu s Lukom Modrićem: ‘Dobili su najtežeg protivnika, a i mi smo!‘

‘Čovjek je jednostavno fenomen i čast mi je što igram uz njega i mogu upijati njegova znanja i pristupe‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. ožujak 2024. 21:49

Mateo Kovačić je dao veliki intervju za Sportske novosti. Između ostalog, u njemu je progovorio o svojem početku u novom klubu, ali i o kapetanu Vatrenih Luki Modriću.

Dobro ste krenuli, ali su vas onda poremetile ozljede?

- Da, baš tako. Poremetilo me nakon uspješnog starta i igranja prvo problem s tetivom (pregibač), a kasnije s koljenom. No, sada se osjećam zbilja dobro, u natjecateljski dobrom ritmu. Puno radim na prevenciji i na sebi, ozbiljno vodim računa o prehrani, kvalitetnom snu i rekuperaciji. Najvažnije mi je da u najintenzivniji dio sezone, klupski i potom reprezentativni, budem zdrav i onda mogu pružiti najbolje od sebe na terenu. Iznimno sam motiviran.

U Premier ligi je gužva na vrhu, u FA kupu također, u Ligi prvaka...

- Bit će velika borba s Arsenalom, s kojim se uskoro sastajemo i Liverpoolom. Slijede nam teški dvoboji i s odličnom Aston Villom pa Tottenhamom i ostalima. Nakon ove pauze imamo pakleni ritam, svaka tri dana utakmica jedna teža od druge. No, bit ćemo spremni.

image

Mateo Kovačić

Yannis Halas/imago Sportfotodienst/profimedia

Polufinale FA kupa na Wembleyju s bivšima iz Chelseaja?

- To što su u sredini tablice, ništa ne znači. Bit će to super teški dvoboj i spektakularan na mitskom Wembleyju. Chelsea će biti silno motiviran za ulazak u finale i osvajanje trofeja. I mi smo isto maksimalno motivirani. Kontakti? Bilo mi je lijepo u pet godina na Stamford Bridgeu i u Londonu, ali puno se toga tamo promijenilo. S više bivših igrača, koji su sada u drugim klubovima, imam kontakt.

Četvrtfinale LP s drugim bivšima, Realom, kažu, finale prije finala?

- O tome ću razmišljati kad za to dođe vrijeme. Mogu reći da smo dobili najtežeg suparnika, ali i da je Real dobio najtežeg protivnika. Možda je najbolja opcija ako već moramo s njima, da se igra u ovoj fazi, na dvije utakmice. Real je u jednoj utakmici najopasniji. Njihove pobjede u finalima to jasno pokazuju.

Jeste li već s Modrićem zakazali novi obračun?

- Sretali smo se s Chelseajem, sada će biti u ovom paru. Imao je on uspjeha, pa mi, sada ćemo vidjeti. Bit će to dvije spektakularne utakmice.

Imate li neki novi pridjev za impresivnu Modrićevu nogometnu priču?

- Nemam. Nitko nema, sve je već potrošeno. Čovjek je jednostavno fenomen i čast mi je što igram uz njega i mogu upijati njegova znanja i pristupe. On je moj veliki prijatelj i to doživljavam kao još jedno priznanje. Uživam igrati s njim i sretan sam dok god to bude tako. Poslije toga ću uživati u našim druženjima i imat ćemo se čega prisjećati...

Linker
27. travanj 2024 09:38