Tyrell Malacia

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
KRENULO JE

Manchester United predstavio prvo pojačanje pod novim trenerom: ‘Ovo je nevjerojatan osjećaj...‘

Tyrell Malacia stiže iz Ajaxa, a poznato je da će njegov bivši klub zaraditi oko 15 milijuna eura.
Piše: HINAObjavljeno: 05. srpanj 2022. 16:01

Mladi nizozemski branič Tyrell Malacia (22) napustio je Feyenoord i karijeru će nastaviti u redovima engleskog velikana Manchester Uniteda.

Malacia je za "Crvene vragove" potpisao ugovor do lipnja 2026. godine, a njegovom bivšem klubu pripast će oko 15 milijuna eura odštete, navode britanski mediji.

Mladi Nizozemac je produkt Feynoordove akademije, a za klub iz Rotterdama je upisao 136 nastupa i postigao četiri gola. Igrao je za sve mlađe nizozemske reprezentacije, dok je u seniorskom sastavu "Oranja" zabilježio pet nastupa.

"Nevjerojatan je osjećaj pridružiti se Manchester Unitedu. Ovo je novo poglavlje za mene, nova liga s novim suigračima i sjajnim menadžerom. Iako znam da sam još uvijek mlad i da ću se nastaviti razvijati, mogu obećati navijačima Uniteda da ću ostaviti sve na terenu svaki put kada obučem crveni dres," poručio je za klupsku stranicu mladi Nizozemac.

Malacia je bio korak do prelaska u Lyon, međutim tada se u posao uključio i ManU. Nizozemac je tako postao prvo pojačanje kojeg je novi menadžera Uniteda Erik ten Hag doveo na Old Trafford.

"Tyrell je uzbudljiv, dinamičan mladi nogometaš s velikim iskustvom za svoje godine, igrao je pet sezona u Eredivisie, ima europsko finale i puno međunarodno nastupa za Nizozemsku," kazao je nogometni direktor Manchester Uniteda John Murtough.

Linker
22. travanj 2024 08:17