SCOTT HEPPELL Afp
NOVI JUNAK ‘GRAĐANA‘

Manchester City već je pronašao legitimnog nasljednika Sergija Agüera? ‘Momak ima odlične brojke...‘

Mladi Španjolac pruža sve bolje igre u redovima momčadi novog engleskog prvaka
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2021. 14:24

Manchester City je u pobjedničkom stilu odradio prvi dvoboj nakon što je osigurao novi naslov prvaka Engleske, sedmi u klupskoj povijesti. Izabranici menadžera Josepa Guardiole su nakon golijade slavili na gostovanju kod Newcastlea (4:3) u sklopu 36. premierligaškog kola, a epitet junaka susreta ponio je Španjolac Ferran Torres, koji je tri puta pogađao mrežu domaćina.

Guardiola je očekivano odmarao većinu svojih glavnih aduta za skorašnji nastup u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja, a Torres se u konačnici probio do naslovne uloge. Ovaj 21-godišnji Španjolac stigao je na Etihad prošloga ljeta iz redova Valencije za 23 milijuna eura, a iako nije klasični centarfor Torres je u posljednje vrijeme u potpunosti opravdao Guardiolino povjerenje, dok analitičarima na Otoku nije trebalo dugo vremena da se zapitaju može li Torres biti nasljednik legendarnog Sergia Agüera, koji nakon 10 blistavih godina u dresu Građana uskoro napušta plavi dio Manchestera.

Sjajan status

S obzirom da je Agüero u dresu Manchester Cityja do sada postigao 258 golova, bilo tko da bude Argentinčev nasljednik morat će uložiti itekako mnogo truda i znanja kako bi se uopće približio statusu i brojkama legendarnog argentinskog majstora, ali, ako ništa drugo, Torres je u Newcastleu pokazao da bi mogao biti veliki napadački adut novog prvaka Engleske u sljedećoj sezoni. Bivši igrač Valencije je u posljednjih osam utakmica na reprezentativnoj i klupskoj razini poentirao sedam puta.

image
PETER POWELL Afp

- Torres ima odlične brojke za nekoga kome je ovo prva sezona u engleskoj Premier ligi. Bio je dječak, ali sada je u nogometnom smislu postao muškarac, koji se psihološki može nositi s pritiskom koji nosi igranje u elitnom razredu engleskog nogometa. Sigurno ću razmisliti o mogućnosti da Torresa promoviram u našeg novog centarfora - istaknuo je menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola poslije Newcastlea, a protiv spomenutog scenarija nema ništa protiv niti glavni lik ove priče...

- Moja prirodna pozicija je desno krilo, ali ne vidim nikakav problem u tome da igram u samom vrhu napada - zaključio je Ferran Torres.

Linker
30. lipanj 2024 21:49