Liverpool je pregazio Everton, a u toj utakmici je briljirao Jordan Henderson

 PAUL ELLIS Afp
ZASLUŽIO HVALOSPJEVE

Legenda Arsenala posebno nahvalila Liverpoolovog junaka iz sjene: ‘Ne mogu svi biti kao Salah i Messi, ali...‘

Legendarni Francuz nije skrivao oduševljenje zvijezdom velikana koja je često u drugom planu
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 02. prosinac 2021. 12:18

Thierryja Henryja često se može "susresti" na jednom od engleskih kanala u ulozi pundita, a tako je bilo i proteklog, jučerašnjeg kola, nakon kojeg se Francuz posebno osvrnuo na momčad Liverpoola. Sastav Jürgena Kloppa u gradskom derbiju pregazio je Everton 4:1, nastavivši utrku za novim premierligaškim naslovom. U toj se utakmici napadačkim učinkom, pomalo neočekivano, istaknuo Jordan Henderson, koji je zabio prvi gol na utakmici, pa onda i asistirao Mohamedu Salahu za 2:0. Baš je Henderson igrač kojeg Henry ističe kao primjer svim mladim nogometašima.

"Sjećam se kada je počeo karijeru, i tada nisam mislio da će postati ovakav igrač. On nije tip kojeg će te prvog spomenuti kada govorite o Liverpoolu, ali ja to radim kada razgovaram s klincima. Ne možete svi biti Mo Salah niti Messi, ali ako naporno radite, ako stvorite radnu etiku, ako ste glavom "unutra" i ponašate se kao profesionalac, onda možete postati kao Henderson, čovjek koji diže trofeje. To je čovjek kojeg možete probati kopirati. Teško je kopirati Salaha ili takve igrače, i zato je Henderson sjajan primjer", pojasnio je bivši napadač Arsenala svoj stav o Hendersonu.

Spomenuti Salah Evertonu je zabio dva pogotka i ponovno potvrdio veliku formu. No, za svoje izvedbe protekle sezone, Egipćanin je u izboru za Zlatnu loptu zasjeo na sedmu poziciju, što je prema mnogim mišljenjima, nepravedno.

Kada ga je novinar Amazon Primea upitao za to nakon utakmice, Salah je uz smijeh i kimanje glave kratko odgovorio:

"Nemam komentara."

Na to ga je novinar upitao nada li se da će iduće godine biti ipak malo bolje plasiran, osobito ako nastavi zabijati golove.

"Nadam se da da, ali nikada ne znate. Hvala na pitanju."

Linker
28. svibanj 2024 16:52