Mateo Kovačić i Luka Modrić

 MARIN FRANOV Cropix
‘LOPTU SAM NOSIO I U VRTIĆ‘

Kovačić progovorio o obitelji i Modriću pa otkrio neostvareni san: ‘Neka nas pamte kao najbolje ikada‘

‘Trofeji se u Manchester Cityju čine kao lagan posao, ali to nije baš tako‘, kaže naš veznjak
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. rujan 2024. 06:26

Mateo Kovačić bio je gost rubrike "Goal posts" na službenim stranicama Manchester Cityja. Hrvatski nogometaš je kroz slike govorio o svojim počecima, odrastanju u Linzu, karijeri, obitelji...

- Uvijek sam imao loptu sa sobom, nosio sam je i u vrtić. Imao sam pet godina kada me mama odvela na prvi trening. Moje prve uspomene vezane su uz nogomet i loptu - otkrio je Kovačić.

Iduća fotografija bila je ona u dresu reprezentacije.

- San svakog igrača je da igra za reprezentaciju, a ljudi kada gledaju Hrvatsku vide koliko smo ponosni da nosimo naše boje, da se držimo zajedno i na terenu i izvan njega. Ne možemo dočekati da se opet skupimo.

Posljedično, iduća tema razgovora bio je Luka Modrić.

- Bio je moj uzor, igrao je oduvijek drugačiji nogomet. Na koncu smo zaigrali zajedno i u reprezentaciji i u Realu i postali bliski prijatelji.

Kovačić tečno govori pet jezika i na svih pet je morao reći "Ajmo City!".

- Igrao sam u puno zemalja, rođen sam u Austriji, odrastao u Hrvatskoj, igrao u Italiji, Španjolskoj, sada u Engleskoj. Imao sam sreću igrati u svim tim zemljama, a ja sam osoba koja voli razgovarati s ljudima i trudio sam se naučiti jezike. Mislim da sam svaki odlično naučio tako da mogu s različitim igračima pričati na različitim jezicima, to je jednostavno prirodni dar.

Objasnio je i zašto nosi broj 8.

- Otkako sam bio dijete nosio sam broj 8 ili 10, oduvijek su mi bili omiljeni. U Chelseaju sam isprva nosio 17 jer zbroj ta dva broja daje osam.

Osvajao je trofeje sa Cityjem, Realom, Dinamom, Chelseajem i morao je odabrati koji mu je najdraži.

- Svaki trofej je na neki način poseban jer borite se da ga osvojite i cijenite svaki jer znate koliko je teško bilo osvojiti ga. U Cityju se posljednjih godina to čini kao lak posao, ali nije. Ako moram odabrati jedan trofej to bi onda bio naslov u Premiershipu jer igrao sam šest godina u ligi prije nego što sam ga osvojio i znam koliko je teško to napraviti. Stvarno je bilo posebno kada sam ga osvojio u svojoj prvoj sezoni u Cityju.

Hrvatski tandem u Manchesteru sjajno funkcionira.

- Ja i Joško postali smo jako dobri prijatelji, sjajna je osoba.

Suočili su ga i s njegovom statistikom iz prošle sezone, odnosno dodavanjima kojih je bilo na svakom kraju terena.

- Kao veznjak morate biti svugdje, ići u završnicu, pomagati obrani... Iako ne volim puno gledati statistiku.

Utakmica protiv Chelsea u prvom kolu za njega je bila posebna. Gol nije slavio gol.

- To je klub kojem sam jako zahvalan jer su mi dali samopouzdanja, igrao sam za njih pet godina. Bio je poseban trenutak za mene kada sam zabio na Stamford Bridgeu.

Obitelj mu je na prvom mjestu.

- Najvažniji su dio moga života, najveća potpora. imao sam sreću odrasti u toplom okruženju. Imam dvije sestre, moji roditelji su se dobro brinuli za nas, a sada imam svoju obitelj

Kada su ga pitali što na tabli uspomena želi u budućnosti dodati izdvojio je dvije stvari.

- Najbitnija mi je obitelj, drugo dijete je na putu. S reprezentacijom želim osvojiti trofej nakon što smo bili drugi i treći na svijetu, a sa Cityjem želim da nas pamte kao jednu od najvećih momčadi svih vremena jer imamo potencijal osvojiti još puno trofeja - zaključio je.

Linker
26. rujan 2024 07:35