LAURENCE GRIFFITHS/AFP
‘ZNAM DA VAS NIJE BRIGA‘

Klopp pobjesnio gore od Bilića, ovo nitko nije htio objaviti: ‘Ako se ne dogovorite - mi smo gotovi!‘

‘Znam da vas nije briga za to, ali to je veliki problem. Ne govorim sve to samo zbog Liverpoola!‘
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2020. 08:45

Nakon derbija 9. kola Premiershipa između Liverpoola i Leicestera na Anfieldu menadžer 'Redsa' Jürgen Klopp bio je ljutit.

Iako je njegova momčad slavila s više nego uvjerljivih 3:0, njemački stručnjak je izjavu nakon susreta iskoristio za monolog usmjeren protiv televizijskih kuća. Naime, Klopp je ogorčen zbog prenatrpanosti rasporeda zbog kojeg danak plaćaju igrači, a njegova je momčad konkretno desetkovana u obrani.

Zanimljivo je kako Kloppov monolog u izjavi za Sky Sports nije emitiran u Engleskoj i ostatku Europe, ali je procurio zbog američkog NBC-a.

"Ako se vi (Sky Sports) i BT Sport ne dogovorite, mi smo gotovi. Ako nastavimo igrati srijedom i četvrtkom i Europi i za reprezentacije, a onda subotom i nedjeljom u podne u Premiershipu, nisam baš siguran da možemo sezonu okončati sa 11 zdravih igrača. Znam da vas nije briga za to, ali to je veliki problem. Ne govorim sve to samo zbog Liverpoola, nego zbog svih igrača, tako i igrača Engleske koji idućeg ljeta predstavljaju Englesku na Euru. Pa evo, čini se da se Saka ozlijedio za vikend, a prije toga je u tjedan dana igrao tri utakmice za Englesku", rekao je Klopp.

Televizijske kuće skupo su platile TV prava i žele vratiti uloženo, a raspored odigravanja susreta dodatno je zgusnut zbog pandemije koronavirusa koji je pomaknuo sezonu.

"Naravno da treba poštovati potpisane ugovore s televizijskim kućama, ali oni nisu napravljeni za korona-sezone. Pa svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji. Isto tako sada ovdje pričamo s maskama. Sve se promijenilo, samo ti ugovori s televizijskim kućama ostaju isti!?!", zavapio je Liverpoolov menadžer.

Sličan govor održao je prije dva mjeseca i Slaven Bilić koji je tada rekao.

"Nogomet ne bi trebao biti besplatan, ali trebao bi biti svima dostupan! Ja sam uvijek govorio da nogomet nije polo ili golf, nogomet je sport za mase, za radničku klasu i morao bi biti dostupan svima".

Linker
06. listopad 2024 17:26