DARREN STAPLES Afp
NIKOM NIJE JASNO - ZAŠTO?

Klopp o sukobu nakon derbija: ‘Volim obojicu zato sam ih smirivao, ali nisam razumio niti jednu riječ‘

Guardiola nije imao komentara na incident kao ni za poništeni gol Manchester Cityja
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. studeni 2023. 08:51

U derbiju 13. kola engleske Premier lige Manchester City i Liverpool na Etihadu su remizirali 1:1. Pogodak Trenta Alexander-Arnolda u 80. minuti donio je Liverpoolu remi kako bi ostao unutar boda od Cityja na vrhu Premier lige (trenutno je vodeći Arsenal), a nedugo nakon posljednjeg zvižduka napadač Redsa Darwin Nunez ušao je u verbalni sukob s Pepom Guardiolom.

- To su emocije. Nisam siguran da sam ja taj koji bi trebao to objasniti, jer apsolutno nisam bio uključen. Iznenađujuće - rekao je Jürgen Klopp na presici nakon utakmice. Njemački strateg odvukao je Nuneza na stranu i spriječio možebitan incident.

- Volim ih oboje i zato sam pokušao smiriti situaciju ne znajući 100% što se dogodilo jer nisam razumio ni riječ - Klopp je odbacio sugestije da je "žestoko rivalstvo" između dvije momčadi izazvalo incident, rekavši:

- Mislim da Darwin Nunez ne zna ništa o tome... To je emotivno. Pep želi pobijediti, mi želimo pobijediti. Obojica nisu pobijedili, tako da očito nitko nije sretan i onda se takve stvari događaju - podvukao je Klopp.

Španjolski trener na klupi Cityja nije komentirao incident, ali je zato prštao od oduševljenja nakon utakmice.

- Svi su u svlačionici uzrujani, ali ja sam jako ponosan na dečke...Nevjerojatno sam zadovoljan učinkom koji smo odigrali jer je Liverpool sjajna momčad, a mi smo im dozvolili samo dvije prilike u svih 90 minuta. Što da kažem? Ovi momci, o moj Bože! - govorio je Guardiola koji je dao i svoj stav o poništenom golu kojim bi City poveo 2:0.

- Nisam to gledao, ali imao sam pet intervjua prije ovoga i svi su me pitali isto. Nakon onoga što se dogodilo na utakmici Newcastlea i Arsenala, ne znam...

Linker
01. svibanj 2024 10:43