ANDY BUCHANAN Afp
TEŠKE OPTUŽBE

‘Klopp je ksenofob!‘ Manchester City žestoko napao slavnog Nijemca, evo i koja je izjava izazvala veliku svađu

Iz Cityja vjeruju kako su izjave ‘neodgovorno‘ rasplamsale tenzije, a derbi je obilježio niz incidenata
Piše: Ivan AlaupovicObjavljeno: 17. listopad 2022. 19:50

Manchester City optužio je trenera Liverpoola Jürgena Kloppa za ‘ksenofobiju‘ zbog komentara koje je dao na presici u petak uoči utakmice s momčadi Pepa Guardiole, a ticao se njihove potrošnje prenosi Daily Mail.

‘‘Postoje tri kluba u svjetskom nogometu koji mogu financijski raditi što žele‘‘, rekao je tada Klopp aludirajući na Manchester City, Paris Saint-Germain i Newcastle United, koji svi imaju podršku zaljevskih država. Opaska je to koja je izazvala svađu između dva kluba.

Iz Cityja vjeruju kako su njegove izjave ‘neodgovorno‘ rasplamsale tenzije prije nedjeljnog okršaja na Anfieldu dok su u Liverpool navodno bijesni zbog optužbi protiv svog menadžera, a klub je kontaktirao Sportsmail. Tenzije su se prenijele na teren, a trener Cityja Pep Guardiola bio je meta domaćih navijača koji su ga gađali novcima, dok iz Cityja također tvrde da je na njihov timski autobus bačen predmet dok su odlazili sa stadiona.

image
OLI SCARFF Afp

‘‘Možemo potvrditi da blisko surađujemo s nogometnim klubovima Liverpool i Manchester City kako bismo razumjeli niz prijavljenih incidenata koji su se dogodili na utakmici na Anfieldu u nedjelju 16. listopada‘‘, prenosi The Times iz priopćenja policije Merseysidea.

Kloppa je u inače u 86. minuti susreta isključio sudac Anthony Taylor dok je utakmica u kojoj je Liverpool slavio 1:0 pogotkom Mohameda Salaha ulazila u dramatičan finiš. Njemački trener zaradio je crveni karton nakon što se posvađao s dužnosnicima oko njihove odluke da ne dosude slobodni udarac na Salahu. Trener Liverpoola propustit će njihov sljedeći nastup protiv West Hama u srijedu navečer u Premier ligi. Nakon žestokog susreta, City je ostao drugi, ali je pao u korak s vodećim Arsenalom koji sada bježi četiri boda, dok se Kloppova ekipa pomaknula u gornju polovicu tablice Premier lige.

Linker
03. srpanj 2024 09:06