LINDSEY PARNABY Afp
‘REDSI‘ OPASNO KASKAJU

Jürgena Kloppa mediji još ne kritiziraju, čak ga opravdavaju ali trenutak istine čeka ga već za tjedan dana

Živi li Jürgen Klopp opasno nakon serije loših rezultata na startu ove sezone?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. listopad 2022. 19:23

Teško pitanje jer u svijetu nogometa danas postoje samo dva trenera s istinskim autoritetom, dvojica koji su veće zvijezde od svih igrača u svlačionici. Jedan se ove Pep Guardiola, a drugi je - Klopp.

Imao je Klopp već jedno krizno razdoblje u Liverpoolu. Između 4. siječnja i 7. ožujka 2021. izgubio je Liverpool osam od svojih 12 utakmica u Premier ligi, a potom su ispali i iz Lige prvaka. Kloppu se tada stolica navodno opasno tresla, ali je ostao na njoj.

Engleski mediji za sada ga ne diraju, a čak ga i opravdavaju. Liverpool zbog smrti kraljice nije odigrao utakmicu Premier lige gotovo mjesec dana, što je moralo ostaviti traga na formi momčadi. S druge strane ističu da će Klopp morati pronaći način da momčad žešće ulazi u utakmice, jer danas je protiv Brightona brzo gubila 2:0, a negativan je rezultat u otvaranju imala i protiv Fulhama, Crystal Palacea, Manchester Uniteda i Newcastle Uniteda. Malo previše ipak...

Navijači su pak jako razočarani, na mrežama dominiraju pitanja tipa "je li Klopp u stanju dići ovu momčad ili nije?", ali navijače će Liverpool malo troga pitati. U Engleskoj imaju neke svoje postulate kad su smjene trenera u pitanju.

Klopp je s Liverpoolom napravio fantastične stvari i stoga je njegov kredit jako velik. Međutim, sve se može istopiti, pa i to. Za početak, u utorak mora u Ligi prvaka nadjačati Rangerse, ali Čolak i društvo realno nisu dorasli Kloppovoj momčadi.

Puno veći izazov čeka ga sljedeće nedjelje - gostovanje kod vodećeg Arsenala. Poraz u Londonu značio bi i oproštaj sa šampionskim ambicijama u ovoj sezoni. A listopad je tek krenuo...

Linker
20. svibanj 2024 08:05