LINDSEY PARNABY Afp
‘BIT ĆE JOŠ BOLJI‘

Je li njega uopće moguće zaustaviti? Tek je stigao, a već je proglašen igračem mjeseca u najbogatijoj ligi!

‘On je savršena osoba za vođenje. Drag je momak i to je najvažnija stvar, a kvalitetu je imao i prije‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. rujan 2022. 18:43

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola ljetos je imao samo jednu želju - Erlinga Haalanda (22). Znao je katalonski trener što mu sve mladi Norvežanin može donijeti. I dokazao je to odmah u startu s nevjerojatnih 13 golova u samo devet nastupa. A plaćen je samo 60 milijuna eura. Haaland je već izabran za igrača mjeseca u Premier ligi.

"On je izniman napadač, rekao sam to mnogo puta. Ali bit će on još bolji, jer jako mlad i jako voli raditi", kaže trener Cityja.

Guardiola objašnjava zašto Haalandu nije trebalo puno da nastavi svoju plodnu formu golgetera koju je pokazivao u Dortmundu.

"On je savršena osoba za vođenje. On je drag momak i to je najvažnija stvar. Kvalitetu je imao prije nego što je došao ovdje, nastavio je samo raditi ono što je radio. Nismo dodali mnogo stvari u njegovoj igri."

Bilo je nekih rezervi oko toga hoće li se prilagoditi životu u Premier ligi i u Man. Cityju koji igra drugačiji nogomet od Borussije Dortmund. Međutim, Haaland je odmah otklonio sve sumnje. Da bi u srijedu presudio Borussiji u susretu Lige prvaka. Zabio je za 2:1 i to fenomenalan gol u završnici utakmice.

"Nisu me zaustavili, zabio sam! Ali da, igrali su dobro i bili su dobri, i bio sam sasvim siguran da će me pratiti cijelu utakmicu, jer me jako dobro poznaju", kazao je norveški majstor.

Je li njega uopće moguće zaustaviti?

Linker
20. travanj 2024 08:44