Joško Gvardiol

 PAUL ELLIS Afp
SJAJAN VIKEND

Hrvati upisali pobjede u derbijima, a Englezi ih zasuli komplimentima i svima dodijelili istu ocjenu

Guardiola je kritizirao čelnike lige zbog kratkog vremena za odmor nakon utakmice Superkupa u Ateni
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. kolovoz 2023. 14:32

Manchester City je u derbiju 2. kola Premier lige na Etihadu savladao Newcastle 1:0 i poslije osvajanja europskog Superkupa poslao novu poruku konkurentima u engleskom prvenstvu. Pobjednika je presudio pogodak Argentinca Alvareza, a hrvatski dvojac Mateo Kovačić i Joško Gvardiol na travnjaku je proveo svih 90 minuta.

image

Mateo Kovačić

PAUL ELLIS Afp

Obećavajući znakovi u igri

Menadžer Manchester Cityja Josep Guardiola kritizirao je čelnike Premier lige s obzirom na činjenicu da je njegova momčad nakon povrataka iz Atene imala manje od tri dana odmora do nove utakmice, a nakon pobjede nad Svrakama trofejni katalonski stručnjak bio je vrlo zadovoljan pobjedničkim karakterom i mentalnom snagom svoje momčadi.

- S obzirom na okolnosti priznajem da su i mene moji igrači i iznenadili kako su odigrali, a pogotovo s mentalnog aspekta jer praktički niti nije bilo prave pripreme za utakmicu s Newcastleom kada se uzme u obzir putovanje iz Atene i minimalno vrijeme za neki ozbiljan trening. No, momčad je pokazala da ima karakter koji garantira osvajanje trofeja. Jasno je da imamo veliki broj kvalitetnih igrača, ali uz toliko izostanaka odigrati ovako zrelo može samo sastav koji puca na najviše. Sada imamo napokon sedam dana da se pripremimo za susret sa Sheffield Unitedom. Prihvatili smo izazov, a igrači su me učinili ponosnim ne samo zbog pobjede - istaknuo je Guardiola.

Joško Gvardiol je u engleskim medijima ocijenjen sedmicom uz konstataciju da je sve što je trebao odradio bez pogreške, uz sigurna rješenja i hladnu glavu. Istu ocjenu zaslužio je i Kovačić uz opservaciju da je u njegovoj igri podosta obećavajućih znakova, uz pokušaje proigravanja prema Haalandu, dok se ističe da Foden na novoj poziciji može barem donekle zamijeniti ozlijeđenog De Bruynea.

"Ne treba nam euforija"

Tottenham je, pak, pokazao da može pobjeđivati i bez Harryja Kanea, koji već zabija za Bayern nakon transfera od 100 milijuna eura. Nakon dva kola londonska družina na svom kontu ima četiri boda, uz činjenicu da je u britanskoj prijestolnici ove subote srušen Manchester United (2:0). Pogodak Pape Matara Sarra i autogol Martineza bili su sasvim dovoljni za pobjedu Tottenhama, dok su Crveni vragovi neuvjerljivi na početku nove sezone. Ivan Perišić ušao je u igru u 70. minuti, ali kada je netko klasa onda je i to sasvim dovoljno da upiše ključno proigravanje za drugi pogodak domaćina.

image

Ivan Perišić

PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Perišić je ocijenjen 7 uz konstataciju da je i u malo vremena provedenog na travnjaku opet potvrdio kvalitetu.

- Velika pobjeda, ali ne treba nam euforija. U Celticu sam zatekao sličnu situacija kao i na početku mandata u Tottenhamu, pa se nadam da ćemo se na kraju veseliti i ponekom trofeju. Ne bih isticao pojedince, jer jedan igrač ne može sam pobijediti Manchester United. Neki igrači će otići do kraja prijelaznog roka, a novi napadač nakon odlaska Kanea nije nam neophodan. Znam da navijači planiraju prosvjed zbog povećanja cijena ulaznica, ali vjerujem da će nam i dalje biti velika podrška - istaknuo je menadžer Tottenhama Ange Postecoglou.

Linker
10. svibanj 2024 22:31