David Blunsden/actionplus/profimedia
SVIĐA MU SE VIĐENO

Hrvat oduševio bivšu zvijezdu Manchester Cityja: ‘Uzbuđuje me! Podcijenjen je, a donosi novu dimenziju...‘

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol na premierligaškom su otvorenju ušli s klupe
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 16:37

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol u 3:0 pobjedi Manchester Cityja nad Burnleyem upisali su prvi premierligaški nastup u dresu Građana. Gvardiolu je to bio i debi - u 78. minuti i 33. sekundi ogleda na Turf Mooru pojavio se najskuplji branič svih vremena, dok je naš veznjak ušao u igru u 23. minuti na mjesto ozlijeđenog Kevina de Bruynea.

image
CTIONPLUS/PROFIMEDIA David Blunsden/actionplus/profimedia

Engleski mediji Kovačićev su nastup uglavnom ocijenili vrlo dobrom sedmicom (od 10), tek poneki dali su mu šesticu. Niža ocjena stiže u pohvale za kontrolu veznog reda, no sa zamjerkom igre prema naprijed. Ističu perfektno dijagonalno dodavanje za Fodena, koji potom jedan na jedan situaciju nije uspio pretvoriti u pogodak, time ni Kovačića u asistenta.

- Uzbuđen sam zbog svega što slijedi jer Kovačić je podcijenjen kao tehničar. Donijet će drukčiju dimenziju igri, svojim prolascima može otvoriti utakmicu. Nadam se i od njega očekujem jako puno. Kada jedan igrač s lakoćom izbauje vezne igrače, otvaraju se mnoge šanse - prokomentirao je u prijenosu uživo bivši branič Cityja, a danas stručni komentator John Lescott.

image
Malcolm Bryce/afp/profimedia

Gvardiol je, pak, upisao premalu minutažu za ocjenu engleskih medija. Spomenimo da se s malobrojnim zadaćama snalazio bez problema i željno se iščekuje njegov start od prve minute.

Linker
12. svibanj 2024 20:54