OLI SCARFF Afp
STROJ ZA GOLOVE

Haaland otkrio zašto je odabrao baš Man. City: "Guardiola mi nije morao ‘prodati‘ ništa da bi me doveo‘

Norveški napadač je u prva dva kola Premier lige zabio dva gola i upisao jednu asistenciju
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 14:52

Želja Erlinga Haalanda da napusti Borussiju Dortmund početkom ljeta potaknula je sve najbolje europske klubove na veliki posao. Nema elitnog kluba u Europi koji se nije borio za njega i nadao da će ga dočekati u svom gradu na crvenom tepihu. Manchester City je na kraju pobijedio u toj utrci.

U ekskluzivnom intervjuu za FourFourTwo, norveški napadač objašnjava da je privlačnost poboljšanja njegove igračke klase pod vodstvom Pepa Guardiole bila najveća motivacija koja mu je trebala.

"Pep nije morao "prodati" klub da bi me doveo, to je sigurno", rekao je Haaland. "Nije morao ništa prodati. Za početak, on je poseban trener i to mi je bilo jako važno. Svi znamo što je napravio za klubove za koje je radio, ali i za igrače i za igru ​​općenito. To je nešto čemu i ja želim pripadati. Mislim da se zajedno možemo jako dobro zabaviti."

To što je Haalandov otac, Alf-Inge, također igrao za City, bio je još jedan važan detalj u mladićevoj odluci da zamijeni Dortmund za Manchester. Erling je rođen u Engleskoj i odrastao je kao veliki navijač Cityja. Bilo je to, međutim, mnogo prije velike investicije vlasnika iz Abu Dhabija, a od tada se puno toga promijenilo u klubu.

"Ogroman je", kaže Haaland sada o klubu. "Objekti oko nas, osoblje, ljudi oko kluba, velika je to organizacija. To je vrlo profesionalan klub, čini sve na dobar način kako bi pomogao igračima što mi se jako sviđa."

Haaland je u prva dva kola Premierlige zabio dva gola uz jednu asistenciju.

Linker
08. svibanj 2024 03:23