Kylian Mbappe i Marcelo Brozović
 VIVEK PRAKASH/AFP/PROFIMEDIA
Ponuda koja se ne odbija

Evo kako bi mogli izgledati najbogatiji na svijetu! U prvih 11 Hrvati, Mbappe, Pogba...

Novi Newcastle? Malo smo se poigrali - uzeli smo u obzir samo igrače kojima istječe ugovor...
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 14. listopad 2021. 22:27

Ne znam jeste li ikad ušli u editor Football Managera im iscrpljeni zbog stalnih padova, poraza, otkaza i podbačaja, odlučili simulirati svoju virtualnu nogometnu stvarnost. Uzmete "xy klub", "nafilate" mu budžet s parstomilijuna nečega i krenete u klasično maltretiranje. Bullying.

Jasno, to vam brzo dosadi jer nema izazova, pa ni šarma, pa potom odustate i krenete se dalje boriti unedogled sa svojim "jazavcima". Ovoga puta, ali u stvarnom životu, sumnjamo da će netko odustati. Jer, Saudi Arabia’s Public Investment Fund (PIF), odnosno frotnmen Mohammed bin Salman Al Saud još se nije ni zagrijao. A za novac mu ne treba "editor FM-a". Novac, naime, nije problem. Novca - ima.

Otvorio je taj besramno bogati Saudijac nogometnu burzu, uočio Newcastle i shvatio - to je klub za kojeg navijam odmalena. A ono što slijedi, zapravo, bit će klasično "editiranje", mnogo gore nego u virtualnom svijetu. Već su, naime, krenuli tekstovi tko će biti Newcastleov Robinho - čovjek koji je obilježio ulazak naftnih dolara u Mancester City, a kladionice nude svakakva imena, među kojima, već za zimski prijelazni rok, strše imena poput Coutinha, Kessieja, Van de Beeka i Ramseyja.

I premda će "svrake" definitivno zakreštati već u siječnju, s nekoliko jakih imena, mnogo se veći spektakl očekuju tijekom ljeta, u kojem, prema najavama otočkih medija i klupskih kroničara, slijedi "oružana pljačka".

Mnogi, ipak, u prvi plan prvo stavljaju igrače kojima istječu ugovori, jer valja vidjeti na koji će način Uefa vršiti monitoring cijele priče, i koliko će toga doista Saudijci moći potrošiti bez ograničenja. No da će toga biti, bit će. Pa smo se, eto, i mi odlučili poigrati.

Uzeli smo u obzir samo igrače kojima na kraju sezone istječe ugovor. Gledajuči listu na transfermarktu, Al Saud je, slučajno, počeo sliniti.

- Gazda, što vam je - upita ga Steve Bruce, sadašnji menadžer, a ovaj mu nonšalantno dobaci sporazumni ugovor.

- Sam napiši cifru, nebitno je - isprati ga iz ureda, dok na prvu zove Erika ten Haga, trenera Ajaxa, za kojeg je spreman plaitti odštetu.

Pritom pak prstom umočenim u naftu, krene listati:

- Mbappe, Pedri, Pogba...Hm, zanimljivo!

Skica je, dakle, napravljena, neki su kontaklti navodno već ostvareni, a premda će naravno biti nemoguće dovesti sve, mnogi će ipak klupskom izazovu pretpostaviti onaj financijski. NK "Osiguranje egzistencije".

Uglavnom, prema planu i programu, doista nije nemoguće da glavni pickovi Newcastlea sljedećega ljeta doista budu Pogba, Franck Kessié, Paulo Dybala, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Hugo Lloris, ali definitivno i naš Marcelo Brozović, kojem za osam mjeseci istječe ugovorna obveza s Interom, u kojem traži prilično povećanje plaće.

- Marcelo, samo dođi, lako ćemo se dogovoriti - već vidimo kako mu šapuće Al Saud, kojem bi mogao biti primamljiv i Andrej Kramarić, čiji će papiri u lipnju 2022. također biti čisti.

Teško je zamisliti da bi baš tamo prešli Kylian Mbappé, Pedri, Ansu Fati..., no, ruku na srce, doživjeli smo i veće senzacije.

- Koliko ti nudi Real? Četrdeset milja? Hahaha! Kylian, I'll make You an offer You can't refuse...

image
JL

Linker
21. rujan 2024 09:31