Christian Eriksen morao je raskinuti ugovor s Interom jer u Italiji zbog svojeg zdravstvenog stanja ne smije igrati

 ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp
PONUDA JE NA STOLU

Eriksen se vraća u Premier ligu? Engleski prvoligaš ga želi dovesti ove zime i vratiti u ozbiljni nogomet

Danski nogometaš nije igrao od kada je na Euru 2020. godine doživio srčani udar
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2022. 14:10

Christian Eriksen mogao bi ponovno zaigrati na visokom nivou. Prema pisanju The Athletica Brentford mu nudi ugovor na šest mjeseci uz mogućnost produljenja na dodatnih godinu dana.

Eriksenu je raskinut ugovor s Interom jer mu u Italiji nije bilo dozvoljeno natjecanje nakon što je na Euru 2020. u prvoj utakmici njegove Danske s Finskom doživio srčani udar. Ipak, druge lige, poput Premier lige ili nizozemske Eredivisie nemaju takve zabrane pa Eriksen može igrati tamo ako ga neki od klubova odluči dovesti.

Upravo tu mogućnost igranja na visokom nivou Premiershipa mu sada nudi Brentford koji mu tako želi omogućiti povratak ozbiljnom nogometu. Eriksen se prije nekoliko dana, po prvi puta nakon svega što se događalo na Euru, pojavio na terenu, barem javno. Veznjak se pohvalio videom koji je nastao nakon što je nekoliko tjedana trenirao s Odenseom i Chiasso FC-om.

Danac ne planira odustati od nogometa, a njegov je agent Martin Schoots je nedavno rekao kako bi bilo lijepo vratiti se u Englesku i da bi se Eriksen tamo osjećao kao da se vratio doma. Podsjetimo, Danac je već igrao u Tottenhamu iz kojeg je za 20 milijuna eura u siječnju 2020. godine prešao u Inter za koji je u 60 nastupa zabio osam golova. Sada bi mogao potpisati za Brentford i vratiti se u Premier ligu.

Linker
06. svibanj 2024 22:27