ADRIAN DENNIS Afp
BRILJIRAO PROTIV BIVŠIH

Englezi nižu hvalospjeve na račun Vatrenog: ‘City u problemu bez najboljeg igrača? Ma, nema brige, tu je Hrvat‘

Za mnoge je Kovačić bio najbolji igrač utakmice Chelsea - Manchester City
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2024. 08:55

Iz sadašnje perspektive nevjerojatno zvuči podatak da se Chelsea odrekao Matea Kovačića, jednog od najboljih veznjaka svijeta, za "samo" 29 milijuna eura. Isti taj Kovačić u nedjelju je potopio sve nade londonske momčadi na otvaranju Premiershipa.

Sudbina se poigrala tako da baš Kovačić bude odlučujuća karika Manchester Cityja u derbiju na startu kampanje obrane naslova engleskog prvaka, Hrvat je u izostanku Španjolca Rodrija preuzeo konce igre Guardioline momčadi i odveo je do prve pobjede u sezoni. I prve gostujuće bez Rodrija u sastavu nakon veljače 2022.! Četiri gostujuće premierligaške utakmice odigrali su Građani u tom periodu i nisu uspjeli doći do pobjede. Sve do jučer.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Engleski mediji, inače iznimno kritični, ovog puta pišu hvalospjeve na račun igre hrvatskog reprezentativca, Pepova miljenika.

"Zamijenio je odsutnog Rodrija i odradio prihvatljivu imitaciju španjolske zvijezde dok je povremeno dominirao protiv svog bivšeg kluba. Dobar nastup okrunio je pogotkom", piše Goal koji je Kovačićev nastup ocijenio osmicom (8). Nitko nije dobio veću.

image
HENRY NICHOLLS Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp

Istu ocjenu dali su mu i kroničari Manchester Evening Newsa.

"Imao je težak zadatak zamijeniti Rodrija, pogotovo bez partnera u sredini terena. Kovačić je većinu prljavog posla odradio sam, a najveći kompliment je da je bio jedva primjetan - baš kao i Rodri - sve dok njegov briljantni pogodak nije zapečatio pobjedu", piše Manchester Evening News.

Ako pitate novinare britanskog Independenta, Kova je bio najbolji igrač utakmice!

"Vjerojatno najbolji igrač na terenu. U odsutnosti Rodrija, Kovačić je stručno ispunio ulogu i diktirao Cityjev tempo, a njegov kasni pogodak bio je šlag na tortu izvanredne igre", piše Independent koji je Kovačića ocijenio devetkom (9).

Linker
05. rujan 2024 19:52