PAUL ELLIS Afp
SAMO JE RAMOS GORI

Dobio crveni nakon brutalnog starta, navijači Arsenala gnjevni: ‘Koliko ćeš nas puta još izdati?‘

Granit Xhaka je zaradio svoje peto isključenje otkako je u londonskom klubu i razbjesnio navijače
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 14. siječanj 2022. 09:59

Jednom će izgubiti glavu i zgrabiti suparnika za vrat kao prošle sezone protiv Burnleya, drugi put će igrača uhvatiti u škare klizećim startom ili će ga high-kickom u rebra skinuti u punom naletu kao što je to učinio u četvrtak protiv Liverpola. S Granitom uvijek možete računati da će učiniti "Xhaka thing", nešto brutalno ili nepromišljeno što suci kažnjavaju crvenim kartonom.

29-godišnji vezni igrač Arsenala isključen je u prvoj polufinalnoj utakmici Carabao cupu na Anfieldu već u prvom poluvremenu. Stajao je predaleko od Dioga Jote koji se spremao dugu loptu amortizirati na prsa i krenuti prema golu. Shvativši da je zakasnio, Xhaka je suparnika jednostavno srezao. Peti crveni karton otkako je među "topnicima". Od 2016. samo ih je Sergio Ramos na velikoj pozornici skupio više.

image
PAUL ELLIS Afp

Arsenal se izvukao i s igračem manje sačuvao 0:0, ali ta činjenica nije mogla stišati gnjev navijača na twitteru koji Xhaki već dugo priželjkuju izlazni transfer (ovog ljeta bio je blizu Rome). "Koliko ćeš nas puta još izdati?", pita jedan. "Komično je koliko crvenih kartona čovjek dobiva. Zašto mu Arsenal i dalje vjeruje?", pita se drugi. "Crveni karton Xhaki. A od ostalih vijesti voda je mokra", ironizira treći.

Xhaka se nakon utakmice ispričao navijačima i naglasio da je ponosan na suigrače koji su herojskom borbom iščupali remi na vrućem terenu. Crveni karton, međutim, znači da švicarski reprezentativac ne može konkurirati za sljedeću utakmicu, derbi sjevernog Londona s Tottenhamom.

Arsenal je preko noći ostao bez kompletnog veznog reda i Mikel Arteta je zbog toga u četvrtal licitirao s opcijom odgode utakmice. Na Afričkom kupu nacija su Thomas Partey i Mohamed Elneny, bolest je izbacila iz stroja Martina Odegaarda, a Emile Smith Rowe je ozlijeđen. Arsenalov menadžer kaže da možda neće imati niti dvanaestoricu spremnih igrača za dvoboj.

"S ovakvim brojkama nemoguće je bilo što planirati, u kadru više nemamo niti jednog veznog igrača, tako da su sve mogućnosti u igri. Derbi s Tottenhamom iz igrača izvlači dodatnu energiju i motivaciju. Ako budemo morali igrati, nećemo tražiti isprike. Dat ćemo sve od sebe", rekao je Arteta.

Linker
19. travanj 2024 19:56