SCREENSHOT: INSTAGRAM
BIZNIS CVATE

Dječak kojeg je udarila zvijezda Reala danas je super-bogataš: Kupa se u novcu, evo u što je uložio

Više nije tako mali, a bogatiji je od najvećih zvijezda s Otoka, stoji ‘uz bok‘ Garethu Baleu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. svibanj 2023. 21:31

Sigurno ne znate tko je Charlie Morgan, ali vidjeli ste ga "mali milijun" puta. Godina je 2013., situacija u Premier ligi malo je drukčija nego danas. Manchester United je prvak Engleske, tada i nijednom u narednih 10 godina. Liverpool još uvijek čeka spasitelja, ne znajući da će to uskoro biti Jurgen Klopp. Arsenal je, tada klasično, četvrti, a između Crvenih vragova i Topnika pozicije su popunili Manchester City i Chelsea.

I to je, vrijedi naglasiti, United završio kao lider s čak 11 bodova ispred Cityja, nešto što je danas apsolutno nezamislivo i pitanje je kada će opet biti... No, vratimo se mi potpunom anonimcu, a ustvari superbogatom Charlieju Morganu.

Dakle, igra se polufinale Liga kupa (tada Capital One Cup), Chelsea se suprotstavlja Swansea Cityju. Velška momčad pobijedila je 2:0, Michu i Graham namučili su Branislava Ivanovića, Davida Luiza, Cesara Azpilicuetu i Garyja Cahilla i osigurali slavlje.

‘Igrač više‘

No Swansea je u toj utakmici imao i "igrača više", a taj nije nosio bijeli dres. Charlie Morgan, sin vlasnika kluba Martina Morgana, bio je "ball-boy", iliti dječak koji stoji uz aut-liniju i dodaje lopte nogometašima. Kako je veći dio utakmice na semaforu stajalo 1:0 za Swansea, koji nikako nije favorit u tom ogledu, Morgan je odlučio malo zadržavati vrijeme, pa je jednu loptu, umjesto da ju vrati na teren, čvrsto držao među rukama. Čak je i legao na nju, cijelim tijelom branio je Edenu Hazardu da dođe do lopte.

Hazard je tada bio jedan od najperspektivnijih igrača svijeta, nogometni svijet nerijetko je znao reći da će taj Belgijac biti osvajač Zlatne lopte. Bolna tema za Edena. A bolna je situacija bila i za Charlieja Morgana. Naime, Hazard je pokušao nekako doći do pomno sakrivene i čvrsto zadržane lopte, a kada je vidio da to neće ili tako lako, udario ga je nogom u rebra i uz isključenje zaradio poveću dozu zvižduka i hukova.

Isti taj Charlie, koji je, naravno, oduševio fanove Swansea, a i neutralni pratitelji smatrali su njegov potez simpatičnim, sada je multimilijunaš. Bogatiji je od "pola lige", piše The Times - vrijednost mu procjenjuju na 55 milijuna funti, što je više od Harryja Kanea, koji je težak 42 milijuna!

Razmetljive zlatne boce

Dječak kojem je bilo zapisano da ga pamte kao "onog tipa kojeg je udario Hazard", danas je u TOP 35 najbogatijih ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a mlađih od 35 godina. U famoznoj sceni Charlie je imao 17 godina, sada ima 27. Nekoliko dana nakon incidenta Charlie se dodatno našalio.

"Kralj lopte vraća se u akciju, pogledajte kako ukrasti još vremena", napisao je na Twitteru kada je saznao da će opet biti angažiran na utakmici, što i ne čudi previše s obzirom na to da ima "čvrstu vezu".

Tri godine kasnije, Charlie nije otvorio tvornicu čokolade, ali počeo je proizvoditi - votku. Njegova ekskluzivna marka privukla je poslovne partnere i biznis je ubrzo procvao. Tako se Charlie Morgan na spomenutom popisu The Timesa po vrijednosti imovine nalazi ispred Kanea, a "bok uz bok" Raheemu Sterlingu (61 milijun funti) i Garethu Baleu (70).

"Razmetljive zlatne boce AU Votke prodaju se u mnogim barovima i klubovima. Brend je pokrenuo sa školskim prijateljem Jacksonom Quinnom, a prodaja AU-a porasla je na 44 milijuna funti u razdoblju od 2021. do 2022. godine", stoji u tekstu The Timesa.

Incident Hazarda i Morgana nije loše završio. Pomirili su se, Morgan je nakon iste utakmice pozvan u svlačionicu Chelseaja, gdje mu se belgijski napadač ispričao, a kasnije je to učinio i javno.

- Dječak je cijelim tijelom okružio loptu. Pokušao sam udariti loptu, a ne dječaka. Ne znam, žao mi je - rekao je Hazard.

Tko zna, možda će se jednog dana zajedno nasmijati na tu čitavu priču, vjerojatno uz čašicu zlatne AU votke. Hazard si to može dozvoliti, ionako ga u Real Madridu ne čeka zavidna minutaža. Što se 2013. tiče, nogometaši Swansea osvojili su Liga kup.

Linker
29. travanj 2024 23:36