Slavlje igrača Tottenhama

 PAUL ELLIS Afp
RASPAD ‘VRAGOVA‘

Debakl Uniteda na Old Traffordu. Tottenham im napunio mrežu, sprema li se potres na klupi?

Strijelci za Spurse bili su Johnson, Kuluševski i Solanke
Piše: HinaObjavljeno: 29. rujan 2024. 19:32

U derbiju 6. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Manchester United s 3:0.

Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Brennana Johnsona. Isti je igrač u 20. minuti mogao još jednom svladati Andrea Onanu, no njegov udarac je završio u okviru gola.

Vratnicu je pogodio i napadač ManU-a Alejandro Garnacho. Samo dvije minute kasnije Werner je imao "zicer" za 2:0, ali je Onana odlično obranio. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se i 42. minuti kada je Unitedov veznjak Bruno Fernandes "pocrvenio" zbog oštrog prekršaja nad Jamesom Maddisonom.

Spursi su prednost "podebljali" već u 47. minuti nakon sjajne kontre. Johnson je projurio po desnoj strani uposlivši pred vratima Kuluševskog koji se sjajno snašao pogodivši za 2:0.

image

Erik ten Hag

PAUL ELLIS Afp

Točku na "I" gosti su stavili u 77. minuti kada je Solange zabio za 3:0 nakon ubačaja iz kornera. Tottenham je ovom pobjedom napredovao na osmo mjesto sa 10 bodova, dok je ManU na 12. poziciji sa sedam bodova.

Sudeći prema najavama engleskih medija uoči utakmice, pozicija trenera Uniteda Erika ten Haga mogla bi nakon ovog poraza doći pod znak pitanja.

Na ljestvici vodi Liverpool (15) ispred Manchester Cityja (14) i Arsenala (14).

Linker
02. listopad 2024 13:33