ANDER GILLENEA Afp
MERCATO NA OTOKU

Chelsea u lovu na odbačenu Barceloninu zvijezdu, ali posao bi im mogao pokvariti najbogatiji klub svijeta

Prema britanskim izvorima, francuski krilni napadač pred vratima je Chelseaja
Piše: Mladen Bariša/JLObjavljeno: 21. siječanj 2022. 13:01

Chelsea kreće u ofenzivu! Činjenica da aktualni prvak Europe zaostaje za vodećim Manchester Cityjem u engleskom Premiershipu 12 bodova potaknula je menadžment londonskog kluba na veći angažman tijekom aktualnog prijelaznog roka.

Prema britanskim izvorima, francuski krilni napadač Ousmane Dembele pred vratima je Chelseaja. Španjolski mediji doduše tvrde kako je i ''novi igrač na sceni'', Newcastle United opasno ''zagrizao'' za 24-godišnjeg nogometaša.

Dembele je igrač kojega je Barcelona prije pet godina platila Borussiji iz Dortmunda 140 milijuna eura(!) i najavila kao Neymarovog nasljednika. Povremeni francuski reprezentativac međutim nikada nije uspio opravdati investiciju katalonskog kluba. Za Barcelonu je upisao 129 nastupa i postigao 31 gol.

image
JORGE GUERRERO Afp

Dembele je zainteresiran za ponudu sa Stamford Bridgea, jer bi ga ondje dočekao Thomas Tuchel, menadžer koji ga je trenirao u Borussiji, gdje je Francuz (podrijetlom iz Mauritanije) i igrao najbolji nogomet u karijeri.

Vijest da je Nizozemac Matthijs de Ligt nezadovoljan u Juventusu ekspresno je stigla do Londona. U paketu s odlukom torinskog kluba da je voljan prodati 22-godišnjeg stopera za 65 milijuna eura. No, nije samo Chelsea zainteresiran za de Ligta. U igru su i Barcelona, te minhenski Bayern. Izvjesno je međutim da bi Englezi mogli biti najuporniji u realizaciji ovog transfera budući da koncem sezone ističu ugovori trojici igrača zadnje linije (Rüdiger, Christensen, Azpilicueta), a razgovori o eventualnom produljenju suradnje još su – na čekanju.

Zbog ozbiljnije ozljede (križni ligamenti) engleskog reprezentativca Bena Chilwella, meta Chelseajevog interesa bio je i Theo Hernandez. Francuz je međutim potpisao novi ugovor s Milanom. I poručio:

- Sretan sam u Milanu. Obnovio sam ugovornu obvezu i stvari se po mene vrlo dobro odvijaju.

Linker
07. svibanj 2024 05:22