GLYN KIRK Afp
LAVINE REAKCIJA

‘Chelsea se osramotio! Ovo je najjadniji pokušaj spašavanja obraza ikad‘ Pale žestoke kritike europskim prvacima

Objava Chelseaja u vlasništvu Rusa Romana Abramovića izazvala je burne reakcije u Engleskoj
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2022. 18:08

Ruski oligarh predao je upravljanje kluba humanitarnoj organizaciji na Stamford Bridgeu uslijed ratnog stanja i vojne invazije Rusije na Ukrajinu.

Abramovič, koji je na čelu Chelseaja od 2003. godine, navodno je blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a u svom šturom obraćanju javnosti Chelsea nije nijednom spomenuo niti Rusiju niti Abramoviča.

"Situacija u Ukrajini je užasna. Misli svih u Chelseaju su uz sve u Ukrajini. Svi u klubu se mole za mir", izjava je koju je lansirao Chelsea.

image
BEN STANSALL Afp

Stručni sukomentator Sky Sportsa Jamie Carragher je uoči finala Liga kupa između Chelseaja i Liverpoola upitan za komentar takvog priopćenja.

"Mislim da su se zaista loše ponijeli prema svemu. Mislim da su njihova priopćenja jako siromašna. Mislim da su se osramotili i da se sa cijelom situacijom nisu nosili dobro", rekao je Carragher.

"Trebali su biti puno jači u svojoj poruci. Upravljanje kluba nije vlasništvo, to su dvije posve različite stvaru, on je i dalje glavni, on donosi odluke. To je u redu, ali izjava o situaciji u Ukrajini je zaista jadna", dodao je Carragher.

Slične su reakcije imali i navijači.

"Kakva situacija u Ukrajini? To je invazija. Možete vi i bolje Chelsea", napisao je jedan od navijača na priopćenje kluba.

"Ovo je gore od jadnog, tri dana im je trebalo za priopćenje od 24 riječi...ovo je najjadniji pokušaj spašavanja obraza koji sam ikad vidio", samo su neke od reakcija navijača na društvenim mrežama.

Linker
21. rujan 2024 09:49