RONNY HARTMANN Afp
TVRDE ENGLESKI MEDIJI

Chelsea ‘krade‘ Gvardiola i zvijezdu koju želi pola Europe?! Tuchel bi zvijezdu mogao oteti svom mentoru

Interes Chelseaja za dovođenja hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola itekako je ozbiljan
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2022. 15:32

Svjedoče tome u prilog konstantni napisi u engleskim medijima o potencijalnom mogućem poslu, a novost je u cijeloj priči da Chelseajev menadžer Thomas Tuchel ne želi samo Gvardiola iz Leipziga, već i još jednog igrača 'Bikova'. To je Christopher Nkunku.

Tuchel u Gvardiolu vidi igrača kojim će pojačati obrambenu liniju oslabljenu budući Antonio Rüdiger, Andreas Christensen i moguće i Cesar Azpilicueta napuštaju Stamford Bridge u lipnju.

Sky Sports tvrdi da Tuchel jako čeli Gvardiola i Nkunkua u paketu, a da bi francuskog ofenzivca mogao oteti pred nosom Manchester Unitedu. Nkunku je ove sezone eksplodirao i upisao je 34 gola i 20 asistencija u 50 utakmica u svim natjecanjima, a pod ugovorom s Leipzigom je do 2024. godine.

Privremeni menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick bio je odlučan u namjeri da dovede Nkunkua na Old Trafford, ali kao menadžer će voditi još svega jednu utakmicu prije nego li kormilo preuzme Erik ten Hag, pa engleski mediji pišu da bi Tuchel lako mogao oteti Nkunkua pred nosom svom mentoru.

Dok se Gvardiol nalazi pri samom vrhu Tuchelovih želja, na popisu su i Jules Kounde iz Seville, Presnel Kimpembe iz PSG-a i Jose Gimenez iz Atletico Madrida.

Nkunkuova tržišna vrijednost trenutno je procijenjena na 65 milijuna eura, a Gvardiolova na 30 milijuna eura.

Linker
19. travanj 2024 15:01