Antonio Conte

 JUSTIN TALLIS Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Bijesni Talijan ‘poludio‘ na Vatrenog i čitavu svlačionicu: ‘Neću više šutjeti, imamo sebične igrače!‘

Antonio Conte nije štedio svoje igrače nakon remija (3:3) na gostovanju kod Southamptona
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2023. 20:21

Tottenham je u utakmici vodio 3:1 svega 16 minuta prije kraja, ali na kraju nije uspio osvojiti tri boda.

Nakon gola Ivana Perišića činilo se da će Spursi osvojiti tri boda, ali onda su do kraja primili dva gola i ostali bez punog plijena, što bi se moglo pokazati itekako važno u pokušaju da se izbori Liga prvaka.

"Zaista sam uzrujan jer ovo nije prvi put da nam se dogodilo. Vodili smo 3:1 15 minuta prije kraja i mislim da smo u takvoj situaciji morali pobijediti. Izgubili smo ono nešto što nas je krasilo na kraju prošle sezone. Dosad sam šutio o svemu, ali neću se više skrivati. Ne bih ulazio u tehničke aspekte, ali falilo nam je duha. Nismo momčad. Mi smo momčad u kojoj svatko misli na sebe. Kada imate takvu situaciju onda vam se dogode porazi od Sheffield Uniteda u FA Cupu i ispadnete od Milana u Europi. Ne vidim da igrači imaju osjećaj odgovornosti", rekao je Conte, bez dlake na jeziku, javno tako prozvavši sve igrače.

"Umjesto da idemo naprijed, mi nazadujemo. Vidim puno negativnih situacija, puno sebičnih igrača i to mi se ne sviđa. Znam kako se pobjeđuje, u prošlosti sam pobijedio puno momčadi, pobjedničkih momčadi. Umjesto da pobjeđujemo, mi idemo unatrag i to je frustrirajuće za mene i moj stožer jer stalno tražimo načine kako da napredujemo. Iskreno, vrijeme je da preuzmemo odgovornost, ja, osoblje, cijeli klub, ali i igrači. Ja ću preuzeti odgovornost, ali moraju i igrači. Ono što se odgodilo u završnici je neprihvatljivo. Igračima sam pokušao prenijeti važnost toga da budemo momčad, da si međusobno pomažemo, ali to ne vidim. Danas nam se to dogodilo u situaciji kad smo vodili 3:1. Klub i ja smo uvijek pod povećalom, ali igrači moraju preuzeti odgovornost", dodao je Conte, čija momčad nakon 28 kola zauzima četvrto mjesto na ljestvici sa 49 bodova, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, sa dva boda više, ali i dvije utakmice više od petoplasiranog Newcastlea.

Linker
16. travanj 2024 23:10