Gabriel Jesus (desno)

 IAN KINGTON Afp
LIDER PREMIERSHIPA

Arsenal razbio još jednog neugodnog suparnika, stručnjaci složni: ‘Dugo nisu igrali ovako lijep nogomet!‘

Susret će se pamtiti i po debiju novog najmlađeg igrača ikad u Premiershipu. Tek mu je 15 godina!
Piše: JL.Objavljeno: 18. rujan 2022. 15:57

Momčad Arsenala bez poteškoća osigurala je šestu ligašku pobjedu. U osmom kolu sastav Mikela Artete s 3:0 slavio je na gostovanju kod neugodnog Brentforda, osiguravši tako prvo mjesto ljestvice s bodom ispred Manchester Cityja i ljutog gradskog rivala Tottenhama.

"Topnici" od početka sezone izgledaju sjajno, komentatori s Otoka složni su da ekipa s Emiratesa dugo nije igrala ovako lijep nogomet. Bila je to još jedna jednosmjerna utakmica. Već u 17. minuti stoper William Saliba načeo je "Pčele", da bi maestralni Gabriel Jesus (28‘) podebljao vodstvo i u ranoj fazi ogleda najavio novo slavlje svoje momčadi, potvrđeno prvijencem Fabija Vieire (49‘), koji je ovog ljeta stigao iz Porta za 35 milijuna eura.

Ipak, najbolje pojačanje na Emiratesu zasigurno je Gabriel Jesus. Brazilac je odmah postao nezamjenjiva devetka Mikela Artete, a ovo mu je bio četvrti ligaški pogodak u sezoni.

"Cilj je bio od početka stvarati šanse i brzo zabiti. Drago mi je da smo to i uspjeli. Xhaka me sjajno pronašao za gol i jako sam sretan što igram s tako inteligentnim i kvalitetnim igračem", nahvalio je Jesus svog asistenta, ujedno i kapetana momčadi.

Xhaka je najbolje sažeo kvalitativni iskorak "Topnika", koji se od početka sezone drže pri ili na vrhu ljestvice.

"Ove sezone osjetim jedan drukčiji mentalitet. Imamo klasne igrače koji čine razliku. Sigurno smo na dobrom putu, ali ne zaboravimo da je on još dosta dug", prokomentirao je Švicarac nakon ogleda, a uz njega se u asistente dvaput upisao engleski reprezentativac Bukayo Saka.

Odličan posao radi Španjolac na klupi Arsenala. Još uvijek je rano za prognoze, ali na Emiratesu se napokon mogu nadati velikim ostvarenjima.

Nwaneri za povijest

Susret na stadionu Venue Gtech Community obilježio je 15-godišnji napadač Arsenala Ethan Nwaneri, koji je postao najmlađi igrač u povijesti Premier lige.

Nwaneri, koji ima 15 godina i 181 dan, ušao je kao zamjena u drugoj minuti sudačke nadoknade, kao prvi igrač mlađi od 16 godina koji je nastupio u elitnom razredu engleskog nogometa.

Dosad je rekord držao Harvey Elliott, koji je imao 16 godina i 30 dana kada je u svibnju 2019. nastupio za Fulham u ligaškom ogledu protiv Wolverhamptona.

Prva pobjeda Evertona

U susretu osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je pobijedio West Ham sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone.

Pogodak odluke zabio je Neal Maupay u 53. minuti utakmice.

Maupay, nedavno pojačanje iz Brighton & Hove Albiona, odlično je iz voleja pogodio mrežu s ruba kaznenog prostora nakon dodavanja Alexa Iwobija.

Linker
02. svibanj 2024 01:33