GLYN KIRK Afp
NIGDJE NIKOGA

Arsenal i Man. United apsolutni gubitnici prijelaznog roka na Otoku! Neke stvari izgledaju gotovo nestvarno

Mikel Arteta iskoristio je aktualni prijelazni rok ponajprije za ‘provjetravanje svlačionice‘
Piše: Mladen Bariša/JLObjavljeno: 01. veljača 2022. 14:29

Prijelazni rok je zaključen. Započelo je vrijeme analiza i svođenja računa. Engleski mediji, koji se u pravilu bave ponajprije svojim klubovima, proglasili su dobitnike (to su u pravilu najveći ulagači tijekom prijelaznog roka), ali i gubitnike transfernog razdoblja. Listu potonjih predvode – Arsenal i Manchester United!

S ogromnim su ambicijama londonski Topnici započeli aktualnu sezonu. Tijekom ljeta investirali su u obnovu momčadi 150 milijuna funti (doveli su čak osam pojačanja). Međutim tijekom siječnja konstatirali su na Emiratesu razočaravajuću činjenicu: dijele šestu poziciju Premierlige s Tottenhamom i zaostaju 21 bod za vodećim Manchester Cityjem.

Menadžer Gunnersa, Mikel Arteta iskoristio je aktualni prijelazni rok ponajprije za ''provjetravanje svlačionice''. Čak 13 igrača napustilo je klub: Harry Clarke (Hibernian), Ainsley Maitland-Niles (Roma), Folarin Balogun (Middlesbrough), Dejan Iliev, Sead Kolasinac (Marseille), Brooke Norton-Cuffy (Lincoln City), Pablo Mari (Udinese), Karl Hein (Reading), Tyreece John-Jules (Sheffield Wednesday), Calum Chambers (Aston Villa), Ryan Alebiosu (Crewe Alexandra), Nikolaj Moller (Den Bosch), Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona). Istovremeno, dovedena su svega trojica, gotovo anonimnih igrača: Auston Trusty i Matt Turner iz američkog MLS-a, te Lino Silva iz WBA.

Situacija oko transfera Aubameyanga u Barcelonu poprimila je shizofrene razmjere. Gabonski je napadač stigao na Camp Nou bez dopuštenja Arsenala. Posljednjeg dana prijelaznog roka, u pat-situaciji, Englezi su odustali i od odštete. Samo da se riješe nediscipliniranog i skupog igrača (350.000 funti tjedno).

A na Old Traffordu doslovno su prespavali ovaj prijelazni rok. Gotovo nestvarno izgleda rubrika Manchester Uniteda – dolasci igrača. Istu popunjavaju samo četiri slova: none!

Spoznaja da ''crveni vragovi'' za gradskim rivalom Cityjem (vodećim klubom Premierlige) zaostaju 19 bodova, projicirala je mnoštvo nezadovoljnih navijača, ali i igrača. Osmorica su odlučila kraj sezone dočekati na posudbi: Donny van de Beek (Everton), Amad (Rangers), Axel Tuanzebe (Napoli), Anthony Martial (Sevilla), Teden Mengi (Birmingham City), Ethan Laird (Bournemouth), Reece Divine (Walsall), Matej Kovar (Burton Albion).

Poprilično je izvjesno da u nastavku natjecanja menadžer Ralf Rangnick neće moći računati niti na napadača Masona Greenwooda, protiv kojega je pokrenuta istraga zbog optužbi njegove djevojke za silovanje, te psihičko i fizičko zlostavljanje.

Linker
10. svibanj 2024 04:31