VAŽNA UTAKMICA

PRED VRATIMA RAJA Zlatko Kranjčar: Veseli me silna želja i neslomljiv duh igrača

Pobjeda u današnjem dvoboju s Bugarskom (početak u 20.30) Cicinu momčad stavlja u sjajnu poziciju u skupini G kvalifikacija za EP 2012: osigurali bi 2. mjesto
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 04. lipanj 2011. 20:44

Totalna koncentracija na Bugare i tri golema boda, to je osnovna preokupacija Zlatka Kranjčara ovih dana. Pitate li ga koliko u Podgoricu stiže prijatelja iz Zagreba, odgovorit će iskreno, usput:

- Zapravo ne znam. Znam da je tu moja žena, i da moji frendovi dolaze i busom i autom kad slete u Dubrovnik. Neki su ovdje cijeli tjedan. Valjda će biti prilike da u subotu slavimo...

Pobjeda u današnjem dvoboju s Bugarskom (početak u 20.30) Cicinu momčad stavlja u sjajnu poziciju u skupini G kvalifikacija za EP 2012: osigurali bi 2. mjesto koje vodi barem u doigravanje, s naznakom da bi tek jedan remi u preostala tri susreta (Engleska kod kuće, Wales i Švicarska u gostima) omogućio najmlađoj europskoj reprezentaciji izravan plasman na EP u Poljsku i Ukrajinu temeljem odrednice o 'najboljem drugom’.

Što s Jovetićem?

Izbornik važe što s Jovetićem, najtalentiranijim akterom koji, međutim, od kolovoza nije odigrao pravu utakmicu zbog loma prednjih križnih ligamenata desne noge:

- Jest da je nekidan zabio tri komada u igri naše dvije formacije, ali ne žurim nego važem, odlučit ću neposredno prije početka - poručio je Kranjčar.

Tifozi su na nogama, pale baklje i atmosferu. Obožavanom Hrvatu lijepe atribut ' Balkanski Mourinho’. Sva mjesta odavno su rezervirana, razgrabljena, to znači da će povijesni meč promatrati 11.000 nazočnih, onih 800 do ukupnog kapaciteta neće se puniti zbog tzv. visokog rizika. Pojavit će se možda do 200 bugarskih simpatizera.

- Drži me optimizam jer osjećam da je moj sastav disponiran. Očituje se to po svemu. Napose veseli silna želja i, vjerujem, neslomljiv duh. Kako bi se reklo po zagrebački 'svi su unutra’.

Poznato je da ovaj strateg ne izbjegava unaprijed odrediti početnu jedanaestoricu. Ne bude li naglih promjena terenom će se rastrčati M. Božović - Pavičević, Baša, Savić, Pejović - Drinčić, Peković, Zverotić, Vl. Božović - Vučinić, Đalović.

- Beqiraj? Računam i na njega, kako ne - otkrio je Cico starom prijatelju i suradniku Tomislavu Ivkoviću. Huk s tribine trebao bi biti važan vjetar u leđa. No, šef stožera nesklon je euforiji:

- Izgledi su 50:50, i ni promil više niti za nas niti za njih.

Linker
27. rujan 2024 09:11