Slaven Bilić
 Reuters / Eddie Keogh Livepic
HRVATI U CENTRU PAŽNJE

PRED NAMA JE LUDI NOGOMETNI VIKEND Kovač na Borussiju, Jurić kontra Juventusa, a Bilić odlazi u goste 'prijatelju' Mourinhu

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 26. studeni 2016. 09:08

Napada li Kovač Ligu prvaka?

Vruće bundesligaško pitanje ovog tjedna jest “kako će Njemačka reagirati na Hoenessov povratak u Bayern?”, ali našu publiku više intrigira kako će Niko Kovač zaustaviti goropadni stroj iz Dortmunda. ovač je hit-trener koji je u šest frankfurtskih mjeseci izrastao u Eintrachtova heroja: nakon što je spasio već otpisani klub sada praktično napada mjesto u LP, premda na raspolaganju ima tek šareni sastav globetrottera, bez izrazite zvijezde u rosteru. Naprijed Niko!

Eintracht vs. Borussia Dortmund (subota, 15.30)

REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS

Tko će zaustaviti Contea?

Kada je krajem rujna nastradao u derbiju protiv Arsenala (0-3), Antonio Conte odlučio je implementirati Juventusov 3-5-2 model u Chelseaju. Uz beton obranu probudili su se Diego Costa kao “killer” i Eden Hazard kao “faktor x” koji u najboljem izdanju može razmontirati i najbolju svjetsku obranu. Tottenham se upravo oprostio od Lige prvaka i može se posvetiti Premiershipu. Je li to dovoljno?

Chelsea vs. Tottenham (subota, 18.30)

Antonio Conte
Reuters / Tony O'Brien / REUTERS

“Stara dama” na vrućem terenu

Četiri pobjede, četiri poraza, četiri remija, uz gol razliku 14:14. Ivan Jurić na klupi Genoe ekvilibrira kao hodač na žici. Prije mjesec dana oduševio je nogometnu javnost u Italiji koračnicom protiv Milana (3-0), ali u međuvremenu je uletio u zonu turbulentnog leta i od tada ne zna za pobjedu. Juventus nije protivnik za vađenje, ali Jurić je minuciozan taktičar.

Genoa vs. Juventus (nedjelja, 15.00)

MODENA, ITALY - AUGUST 13:  Mario Mandzukic (R) of FC Juventus celebrates his goal during the Pre-Season Friendly match between FC Juventus and Espanyol at Alberto Braglia Stadium on August 13, 2016 in Modena, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images

Panika u “kazalištu snova”

Uvjerljivom pobjedom protiv Feyenoorda malo mira kupio je Jose Mourinho, ali repertoar u “kazalištu snova” u nedjelju donosi malo zahtjevnijeg suparnika, koji je pritom prisiljen bježati s dna ljestvice. Slaven Bilić je prošlog vikenda nesretnim spletom okolnosti ispustio iz ruku već dobivenu utakmicu na White Hart Laneu, ali dojam je da je ipak probudio momčad iz letargije i da je spreman odigrati ravnopravan meč s Man Unitedom.

Manchester United vs. West Ham (nedjelja, 17.30)

Britain Football Soccer - Tottenham Hotspur v West Ham United - Premier League - White Hart Lane - 19/11/16 West Ham United manager Slaven Bilic   Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Andrew Couldridge Livepic
Slaven Bilić

ANOETA, CRNA TOČKA ZA BARCU

Devet godina Barcelona ne zna za pobjedu u San Sebastianu, posljednje četiri sezone s Anoete redovito odlazi poražena. Anoeta je crna točka Messiju i društvu. Jednom je upravo poraz protiv baskijske momčadi bio prekretnica nakon koje su Luis Enrique i Messi pronašli zajednički jezik i odmarširali prema naslovu osvajača Lige prvaka, , no ovaj put Barcelona nema pravo na luksuz poraza jer je već u osjetnom minusu iza Reala.

R. Sociedad vs. Barcelona (nedjelja, 20.45)

Messi
Reuters / Russell Cheyne / REUTERS

Linker
22. rujan 2024 17:38