Drago Sopta/CROPIX
BITKA ZA LIJEVI BOK

Pranjić se nada: Očekujem da prije utakmice s Ircima Bilić pročita moje ime u postavi

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. lipanj 2012. 20:58

Ima takvih sezona u nogometnom životu. Stignu crni oblaci, loši i depresivni dani. Samo se pojave, ne možeš utjecati baš na ništa. Ma koliko se trudio i želio. Ta loša karma ove sezone uhvatila je Danijela Pranjića. U Bayernu se nije naigrao, na koncu nije uspio osvojiti ni jedan trofej s legendarnim bavarskim klubom. Posebno peče onaj poraz od Chelseaja u finalu. Nije to sve. Bio je na pragu senzacionalnog transfera u Kinu koji mu je za dvije i pol godine trebao donijeti nevjerojatnih 13 milijuna eura! Nažalost, nije se ostvario, propao je u posljednji trenutak.

Ali ne može stalno biti crno, oblaci se prije ili kasnije raziđu. Pranjiću se počelo razvedravati u reprezentativnom dresu, postao je ozbiljan kandidat za poziciju lijevog bočnog u startnoj postavi protiv Irske. Što se utakmica više približava, Pranjićeve akcije rastu.

- Vidim se među prvih jedanaest protiv Irske! Normalno da se vidim... - samouvjereno je kazao Pranjić.

U Oslu je na utakmici protiv Norveške zamijenio Strinića. Ali mu se dogodila jedna katastrofalna pogreška, kratko je vratio loptu Pletikosi, domaći napadač je došao do nje, bio je sam pred hrvatskim vratarom, ali na sreću se spetljao. Kako vam se mogla dogoditi takva užasna pogreška?

- Dogodi se tako nešto, dogodi... Bilo je dosta pogrešaka na toj utakmici.

Međutim, ta pogreška ga nije udaljila od Bilićevih misli. Dapače, izgleda da u ovom trenutku kotira jako dobro. Na pitanje je li psihološki OK nakon ovakve greške, kaže:

- Odlično se osjećam. Dobro sam se spremio. Onako iskreno, nikad se nisam bolje osjećao! Ali na kraju je sve na izborniku, on će odlučiti hoće li startati protiv Iraca. Imam osjećaj da mogu trčati dvije utakmice zaredom.

Znači, Strinić ili vi?

- A tko drugi može? Nema nitko. Igrat će jedan od nas dvojice, onaj tko trenutačno bude spremniji i za koga izbornik misli da je bolji. Nadam se da ću taj biti ja. Ovdje sam kako bih igrao, kako bih pomogao. Očekujem da prije utakmice s Ircima izbornik Slaven Bilić pročita moje ime u udarnoj postavi.

Što ako ga Bilić ipak ne pročita? Hoćete li se naljutiti?

- Neću se naljutiti, ali će mi biti žao. Svatko od nas želi igrati, ali je na raspolaganju samo 11 pozicija u momčadi. Ovdje smo svi da napravimo nešto dobro za Hrvatsku. To možemo napraviti samo ako smo zajedno, ako dišemo istim plućima. Reprezentacija uvijek mora biti u prvom planu, nikako osobni interesi. Bilo kakvo nezadovoljstvo iskazano javno moglo bi bito kobno za reprezentaciju. Svi se moramo podrediti kolektivu, a konačnu riječ, jasno, ima izbornik.

Možda mu se ovoga puta zaista posreći. Jer kod Juppa Heynckesa nije imao sreće. Naišao je na trenera koji rijetko rotira momčad, pa je hrvatskog reprezentativca držao “na ledu”.

- Na treninzima igram odlično, rasturam... Ali Heynckes to ne primjećuje. Prije bi nekoga s tribine pozvao da zaigra, nego što bi mene stavio u momčad - kazao nam je Pranjić prije finala na Allianz Areni.

Znači, protiv Irske možemo očekivati mnogo bolje izdanje Vatrenih?

- Ako budemo igrali kao protiv Norveške, onda možemo spakirati stvari i krenuti kući. Jasno je da ogled protiv Iraca nosi sa sobom krucijalno značenje. Moramo biti apsolutno koncentrirani, ne smiju nam se događati greške kao protiv Norveške. I još nešto...

Linker
21. rujan 2024 09:47