Drago Sopta / Cropix
UPOZNAJMO TONELA

Portugalski novinar o modrom pojačanju: Igrač kojeg Tonel čuva ne sastaje se s loptom!

'On je uvijek bio standardan igrač prve postave, on je pošten borac, vrlo omiljen među suigračima. Prošle je sezone u nekoliko utakmica bio i kapetan Sportinga'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2010. 19:17

Tonel, portugalski srednji branič, u Maksimiru je označen kao značajno pojačanje. Po svemu što znamo, Tonel bi to doista trebao biti. Argumenti za takav sud, naravno, postoje i vrlo su čvrsti.

- Tonel je odličan igrač - kaže nam kolega Bruno Pires, novinar portugalskog dnevnika Diario de Noticias, koji bez suzdržavanja dodaje: - Dinamo će sigurno profitirati.

Možete li na stol iznijeti argumente kojima biste osnažili vaš sud?

- Argumenata ima mnogo. Tonel je prošao Portovu školu, igrao je za Maritimo i Sporting. Bio je standardni član portugalske reprezentacije Do 21, a igrao je i za portugalsku A vrstu. Tonel je vrlo pouzdani srednji branič. Odlično igra glavom i sjajan je u duel igri. Napadač na kojega on stane, teško se sastaje s loptom. Tonelova je vrijednost i u tomu što se odlično snalazi u suparničkom kaznenom prostoru. On ide naprijed u svim prekidima. No, on ne ide naprijed formalnosti radi. On postiže i pogotke. Teško je pronaći sezonu u kojoj nije zabio pogodak.

Koliko je Tonel brz?

- Tonel nije Cristiano Ronaldo. Ili Nani. Ali, on je dovoljno brz da bi se mogao nositi i s vrlo brzim napadačima.

Kakav je s tjelesnom spremom? Je li Tonel u posljednje doba bio ozlijeđen?

- Ne pamtim je li Tonel ikada bio ozlijeđen. Tonel nema takvih problema. On je uvijek bio standardan igrač prve postave, on je pošten borac, vrlo omiljen među suigračima. Prošle je sezone u nekoliko utakmica bio i kapetan Sportinga. Tonel bi, po svemu, morao biti pojačanje za Dinamo - kaže Bruno Pires.

Tonel je, valja dodati, u jednome času bio zvijezda YouTubea. Prije četiri godine postigao je, naime, rijetko spektakularan pogodak. Može se vidjeti i danas, na YouTubeu treba upisati samo Tonel i potom uživati.

Linker
27. rujan 2024 11:38