Cropix
TUGA I JAD U SPLITU

POLJUDSKI INCIDENT Razočarani hajdukovac objasnio zašto je izvadio Balića nakon samo pola sata

Usprkos sjajnom ozračju prepunih poljudskih tribina, Hajduk nije uspio pobijediti Slovan iz Libereca i ostao je bez plasmana u Europsku ligu. Česi su pred 30.000 gledatelja pobijedili 1:0 ponovivši rezultat iz prve utakmice.
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 28. kolovoz 2015. 01:59

Pogodak odluke zabio je Josef Šural u 23. minuti. Bio je to jedini udarac gostiju u okvir gola, dok je s druge strane Hajduk promašivao sve što se moglo (dva puta u okvir i čak 14 puta pored gola).

"Ja mislim da smo dobro krenuli u utakmicu, ali nije bilo dobro da nam je protivnik iz svoje prve šanse odmah dao gol. Odmah smo psihološki potonuli, ali kad pogledam svih 90 minuta ne mogu momcima ništa zamjeriti, dali su sve od sebe i zadnji atom snage. Ako sam nešto vidio onda su to igrači iz Libereca koji su imali grčeve i valjali su se po terenu i krali vrijeme", rekao je trener Hajduk Damir Burić poslije utakmice i nastavio:

"Žalim još od prve utakmice za šansama koje smo tamo igrali, nismo imali šansi, a svi mi kažu da je ovdje bio penal za nas (61. minuta, op. a.). Slovan je jako iskusna i čvrsta momčad, ali nije bolja, nego je sretnija momčad od nas! Što sam mogao vidjeti ove večeri? Mogao sam od njih naučiti (to je bila ironija op. a.) kako golman zadržava vrijeme, kako otežu s izvođenjem auta i ta lekcija neće ostati u ugodnom sjećanju. Slovan, što je napravio?! Napravio je kod akcije za 1:0, samo to. Ali, dovoljno da nas totalno izbace iz ritma! Kad primiš gol u 23.minuti i znaš da su to dva gola razlike, onda možeš misliti što je u glavama igrača, što se događa...", prenosi Slobodna Dalmacija riječi Hajdukovog stratega.

Kakva je vaša odgovornost što Hajduk nije ušao u Europsku ligu i zašto ste Balića zamijenili već nakon pola sata?

"Je li za vas možda neuspjeh što smo došli sve dovde, da ja vama uzvratim protupitanjem... A promjena Balića je bila isključivo taktičke naravi, nema veze s Andrijom kao Andrijom, trebali smo Caktaša i Jeffersona na dvije "šestice", Vlašića prebacit u napad, Malokua stavit na stranu. Nema veze s Balićem, nego jednostavno taktička izmjena".

Nismo Buriću rekli kako je otac Balić nedugo nakon zamjene hitnuo svoj mobitel s tribina prema klupi, terenu, rasuo se mobitel...

Burić je govorio:

"Ja to ne gledam je li se zamijenjeni igrač zvao Balić, Vlašić ili možda Janković, nego moram mijenjati impostaciju".

S kojim ste segmentom bili zadovoljni u igri kad kažete da ste bili zadovoljni?

- Dogovorili smo se da ćemo im dati prvi dio otvaranja utakmice, prepustiti im... Ja ne mogu sad kazati da su oni imali šanse prvo poluvrijeme. Ja sam prvi koji je razočaran, ja i moji momci, jer nismo ispoštovali sve što smo htjeli, napraviti više pritiska na gol. Naš protivnik je u defenzivi bio dobar. I možemo žaliti za ovom jedinstvenom šansom... Ne, nismo se prepali atmosfere, možda je bila prevelika želja u svemu tome, ali mi smo se dobro nosili, moral je bio na nivou, nikad se nismo predali, tražili smo stalno svoje šanse. Što ću sad ja momcima reć da nisu dobro napravili, što? Da nisu dali gol? Pa kako to mislite da nismo zapucali na gol?! Pogodili smo gredu (Roguljić u 89.), a koliko su oni puta zapucali?! Ja to ne vidim tako kao vi...

Ajmo objektivno, nije li Slovan sveukupno bolja momčad od Hajduka?

- Jako su iskusna momčad, imaju igrače koje kad ti vidiš kako tempo diktiraju, izvuku faul, primire igru, na tome im zavidim, ali se za moje mlade ne bih mijenjao, mi smo na dobrom putu i ja sam sretan što vodim ovakav Hajduk!

Konkretno, jesu li bolja momčad danas?

- Ako su nas pobijedili dvaput po 1:0, onda jesu!

A zašto nikad i nikako da zaigrate s dva napadača? Maglica i Kiš su ostali na klupi.

- Ako je Vlašić igrao tog drugog napadača, onda u čemu je problem? I Vlašić je odigrao jako dobro. Stvarao je višak igrača i u prvom dijelu... Vi u 23. minuti primite gol, to je ukupno 0:2 i to je šok za momke, koji se onda film vrti u glavi, treba sabrati sebe. Oni nas nisu "ubili" u drugom poluvremenu, a to semoglo očekivati. Vidjeli ste svo vrijeme organiziranog Hajduka koji je pokušavao i htio. Svi smo mi razočarani, vi i ja skupa s vama, ali moramo biti objektivni i sve uzeti u obzir!

Linker
22. rujan 2024 15:58