I MUP GA PRIJAVIO

Pogledajte primitivizam u Maksimiru zbog kojeg je Mamić 'popio' tužbu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2010. 10:32

Novinar tportala Borut Šips odlučio je pokrenuti sudski postupak protiv Zdravka Mamića zbog prijetnji i vrijeđanja izrečenih nakon jučerašnje redovne skupštine NK Dinama.

Iako je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec jučer rekao da policija nema razloga reagirati po službenoj dužnosti, MUP je danas ipak podnio prekršajnu prijavu protiv Zdravka Mamića zbog vrijeđanja novinara, piše Dnevnik.hr .

Podsjetimo, Mamić je održao press konferenciju na kojoj je pozvao novinare da mu otvoreno postavljaju pitanja.

"Nije li protivno Zakonu o sportu to što ste vi čelnik Dinama, a vaš sin vlasnik agencije koja zastupa igrače", u tom trenutku upitao ga je Šips, nakon što je Mamić novinare izazvao na polemiziranje.

Izvršni dopredsjednik Dinama u tom je trenutku doslovno eksplodirao i na spomenutog novinara sasuo salvu teških uvreda i zaprijetio mu da će ga "prebiti kao mačku".

Krunoslav Borovec kratko je jučer navečer komentirao cijeli događaj, rekavši da policija nema razloga reagirati po službenoj dužnosti.

HND: Policija i DORH moraju zaštiti novinare

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) uputilo je danas prosvjed zbog jučerašnjeg ispada i prijetnji fizičkim nasiljem novinaru tportala Borutu Šipsu nakon sjednice skupštine kluba.

"Ovim putem pozivamo policiju i Državno odvjetništvo da najhitnije ispitaju sve okolnosti posljednjeg incidenta i iskoriste sve svoje zakonske ovlasti kako bi se novinare ubuduće zaštitilo od vrijeđanja i prijetnji premlaćivanjem, čak i smrću u nekim slučajevima.

Kao društveno odgovorna udruga, HND javno poziva sve institucije pravne države da konačno utvrde poštuju li se u 'Dinamu' Zakon o sportu i ostali pravni propisi Republike Hrvatske, te kolegi Borutu Šipsu i cijeloj javnosti pruži odgovor na pitanje na koje je Zdravko Mamić odbio odgovoriti", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Linker
25. rujan 2024 06:22