Getty
PARA 'KO U PRIČI

Pogledajte koliko zarađuju najveće zvijezde u Primeri, među kojima je i jedan Hrvat

Real Madrid prošle je sezone imao nestvarni budžet od 530 milijuna eura, dok je njihov glavni rival Barcelona imala tek 20 milijuna manje
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 08. rujan 2015. 21:47

Na portalu engleskog tabloida Daily Mail osvanuo je interesantan članak koji savršeno pokazuje 'monetarno' stanje u španjolskoj prvoj ligi, pogotovo kad je u pitanju frapantna razlika između bogatih i siromašnih klubova.

Real Madrid prošle je sezone imao nestvarni budžet od 530 milijuna eura, dok je njihov glavni rival Barcelona imala tek 20 milijuna manje. To je pet puta više nego što ima Sevilla koja je imala budžet od 99 milijuna eura, dok je Valencia imala 89 milijuna. Ispred ta dva kluba je i Atletico Madrid s 170 milijuna eura za prošlu sezonu, što je opet tri puta manje od Barcelone i Reala.

Što se tiče igrača, čije plaće su dostupne u neto iznosima (dakle, nakon plaćanja poreza i ostalih davanja), prvo mjesto očekivano dijele dvije najveće zvijezde svjetskog nogometa, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi koji zarađuju po 20 milijuna eura svaki. Samo za usporedbu, to je više nego cijeli godišnji budžet Eibara ili Sporting Gijona (18, odnosno 8 milijuna eura)!

Nadalje, lista 10 najplaćenijih igrača sastavljena je isključivo od igrača Real Madrida i Barcelone, koji su ravnomjerno razdjelili elitno društvo najbogatijih s po pet igrača iz svakog kluba. Za hrvatske navijače zanimljiva je informacija da Ivan Rakitić zarađuje 7 milijuna eura godišnje što ga stavlja na 9. mjesto naplaćenijih igrača Primere.









Najplaćeniji nogometaši u Španjolskoj, iznosi u milijunima eura, neto:

Lionel Messi: 20 milijuna

Cristiano Ronaldo: 20 milijuna

Gareth Bale: 12 milijuna

Luis Suarez: 10 milijuna

Sergio Ramos: 10 milijuna

Neymar: 8.8 milijuna

Karim Benzema: 8 milijuna

Andres Iniesta: 7.5 milijuna

Ivan Rakitić: 7 milijuna

Toni Kroos: 7 milijuna

Linker
22. rujan 2024 15:34