Screenshot. YouTube
BATINE PA CIPELA

Podnio ostavku nakon što ga je izmlatio zaštitar: Wanchope više nije izbornik Kostarike

Piše: HinaObjavljeno: 13. kolovoz 2015. 17:15

Bivši napadač Manchester Cityja i Derbyja Paolo Wanchope podnio je ostvaku na mjesto izbornika Kostarike nakon što su objavljene snimke kako se tuče sa zaštitarom na utakmici U-23 između Kostarike i Paname. Wanchope se razbjesnio nakon što mu je zabranjen pristup terenu.

"Nakon srdačnog razgovora Paola Wanchopea s predstavnicima Saveza, izbornik je odlučio podnijeti ostavku na mjesto izbornika", kaže se u priopćenju Kostarikanskog nogometanog saveza.

I Wanchope je na konferenciji za novinare objasnio svoju odluku: "Mi smo svi ljudi, ali ja sam nažalost reagirao na neprimjeren način za poziciju na kojoj jesam."

Kazao je kako mu zaštitar na utakmici nije dopustio da uđe iako je imao akreditaciju. Nakon toga je on sam otvorio vrata tribine i kada je pokušao ući, zaštitar ga je odgurnuo, a on mu je vratio. "Nogomet je težak, ali do jučer sam se mogao boriti s tim. Netko može tolerirati komentare novinara i ostati miran, ali je teško suzdržati se kada netko stavi ruke na tebe", dodao je Wanchope.

Wanchope je vođenje reprezentacije Kostarike preuzeo prije SP-a 2014.

Linker
22. rujan 2024 22:34