www.tottenhamhotspur.com
DEBI ZA ZABORAV

Pletikosa: Svoj san sam ispunio igranjem u Hajduku, Tottenham je samo bonus

'Ambijent je bio fenomenalan, stadioni su u Engleskoj građeni posebno za nogomet, bez atletskih staza. Da Hajduk ima stadion poput ovog, teško bi itko slavio u Splitu'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. rujan 2010. 20:08

U trećem kolu engleskog Liga kupa Stipe Pletikosa debitirao je za Tottenham protiv Arsenala. Splitski vratar neće premijerni susret pamtiti zbog rezultata, momčad trenera Harryja Redknappa je uvjerljivo nakon produžetaka poražena na White Hart Laneu 1:4, no debi u kojem je svoj posao obavljao sasvim solidno će uvijek imati posebno mjesto u njegovom sjećanju.

Pogotovo nakon duge kalvarije zbog ozljede koja je prolongirala Pletikosin dolazak na ‘Otok’ sve do kraja kolovoza ove godine.

- Sve je bilo super osim rezultata. Ambijent je bio fenomenalan, stadioni su u Engleskoj građeni posebno za nogomet, bez atletskih staza. Da Hajduk ima stadion poput ovog, teško bi itko slavio u Splitu - rekao nam je Pletikosa kojem se konačno ispunila želja da zaigra u Engleskoj.

- Kao dječaku san mi je bio bio zaigrati za Hajduk i Hrvatsku i to mi se ostvarilo, a ovo je nagrada za sav moj rad i trud. Prošao sam kalvariju s ozljedom u posljednjih godinu dana koju je teško opisati, kalvariju koju sam svaki dan iznova proživljavao. Nisam dugo branio, a iako Liga kup na papiru možda nekima ima manju važnost i prigodu dobijaju igrači koji manje nastupaju, u pitanju je bio najveći gradski derbi, kao da igraju Hajduk i Dinamo. Nastupio je sastav koja nikada nije igrao zajedno, a protiv Arsenala je izrazito teško igrati, takve momčadi to iskorištavaju.

Dugo je trajala sapunica oko Pletikosinog odlaska u Tottenham. Trebao je otići još prošlog ljeta, no na posljednjem treningu u moskovskom Spartaku ozlijedio je koljeno i transfer je propao. O mogućem prelasku pričalo se i zimus, no u Tottenhamu su pričekali da se Pletikosa potpuno oporavi pa je transfer kompletiran na kraju ovoljetnog prijelaznog roka.

Dogovorena je jednosezonska posudba, a bude li sve u redu dogovoren je i ostanak u Londonu na još tri godine plus mogućnost produženja ugovora za još godinu uz odštetu Spartaku.

- Redknapp je veliki stručnjak i glavni razlog zbog kojeg sam došao, dugo me želio angažirati. Redknapp je u prošlosti vodio mnogo Hrvata i svi su na njega ostavili odličan dojam, od Prosinečkog, Štimca, Bilića... Nikada nisam vidio trenera koji toliko voli Hrvate!

Pletikosu u Tottenhamu očekuje veliki izazov, uz Heurelha Gomesa koji se uskoro vraća treninzima nakon ozljede tu je i Carlo Cudicini, iskusni 37-godišnji Talijan.

- Kod nas vratara je situacija specifična, ali u klubu su zadovoljni mojim radom. Bez obzira na Gomesa i Cudicinija ovo mi je veliki izazov, a rad u jakoj konkurenciji može me učiniti samo boljim. Premiership je najbolja liga svijeta, izazov je za svakoga pokušati se dokazati među najboljima. Još je pedesetak utakmica do kraja sezone i nadam se kako ću opet dobiti priliku. Sve ovo što sam prošao s ozljedama učinilo me psihološki jačim.

Ovo bi mogla biti najava i Pletikosinog povratka reprezentaciju.

- Teško je sada nešto očekivati bez kontinuiteta u klubu, ali odlično se osjećam i nadam se da ću uskoro imati i ozbiljniju ulogu u reprezentaciji.

Linker
25. rujan 2024 01:26