Damir Krajac / CROPIX
SPEKTAKL U BEOGRADU

Pletikosa: 'Ne bojimo se prekida, strahujemo od povratka Ljajića i Matića'

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 26. kolovoz 2013. 15:24

U ekskluzivnom intervjuu za srpski Blic vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa najavljuje 6. rujna i kvalifikacijski dvoboj Srbija - Hrvatska u Beogradu, ali i govori o nogometnoj sadašnjosti u dvije države.

- U Maksimiru smo igrali pobijedili rezultatski uvjerljivo, ali igra nije bila tako suverena. Zadali ste nam puno problema, pogotovo u drugom poluvremenu. Ovoga će puta utakmica biti još zanimljivija jer nama trebaju bodovi kojima bismo nadomjestili kiks protiv Škotske. Ipak, pritisak je na Srbiji jer je domaćin - kaže Pletikosa.

Jeste li iznenađeni slabim partijama Srbije u kvalifikacijama?

- Nisam. Dali ste povjerenje Mihajloviću da pomladi momčad, onda mu trebate dati i vremena. Srbija bi već u sljedećem ciklusu mogla imati velike koristi od tog pomlađivanja.

Bojite li se, poput Tomislava Karadžića, prekida utakmice u Beogradu?

- Ne. To su interne stvari Srbije, nas zanima teren. Nama bi veći problem bio kada bi Mihajlović u sastav vratio Adema Ljajića i Nemanju Matića, tada bi nam bilo mnogo teže pobijediti.

Može li Hrvatska izravno na SP?

- Belgija je superiorna i zasluženo prva, a mi idemo prema baražu. Dok ima šanse, treba se boriti. Škotska nam može pomoći, vjerujem da mogu pokvariti planove Belgijcima.

Vjerojatno niti jedan klub s područja bivše države neće igrati Ligu prvaka.

- Sve je u novcu. Hajduk gubi od Gruzijaca, Crvena zvezda od Ukrajinaca, a Partizan od Bugara. Sve te države ulažu mnogo više u nogomet od nas. Hrvatska je napravila sjajnu stvar s Ligom 10, prvenstvo je zanimljivije.

Kako komentirate činjenicu da Hajduk i Zvezdu unatoč krizi gleda po 10.000 ljudi?

- To je nevjerojatna odanost. Split i Hajduk imaju poseban odnos, slično je sa Zvezdom i velikim dijelom Beograda. Ova su dva kluba i u bivšoj Jugoslaviji imali najvjerniju publiku, ništa se nije promijenilo.

Linker
22. rujan 2024 08:18