Drago Sopta / CROPIX
OČAJNIĆKI POKUŠAJ

Platini i Blatter zaobilaze Maksimir koji se puni besplatnim kartama za djecu

Puno je tu pitanja, a iz Maksimira tradicionalna šutnja. U petak smo pitali direktora Tomislava Svetinu o motivima takve odluke, ali novi direktor Dinama odlučio je ignorirati naš upit
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. prosinac 2012. 11:37

Posljednji pokušaj Dinama da ukamči makar jedan europski bod ili barem gol Michel Platini i Sepp Blatter gledat će u udobnosti luksuznog hotela prebirući po serviranim delicijama...

Ne pada im na pamet doći na “ruglo” jer ih nakon crvenog tepiha u HNK čeka svečanost u Westinu što je dio programa koji je organizirao HNS za proslavu svojih 100 godina.

Tako da u utorak na Maksimiru neće čak biti ni standardna postava svečane lože, publika na koju su tamo uvijek mogli računati. Sad kad je proslava “uletila” u isto vrijeme pa osakatila čak i taj standardni dio na tribini, maksimirski eksperti muku muče kako popuniti tribine protiv Kijeva.

ZNS vabio djecu

Možda ostanu bez ideje čime bi nas zapravo sve spasili pa i to nešto ugleda koji TV kamere mogu sakriti izbjegavanjem opustjelih tribina... Jer “navijač od milijun kuna” bila je provala koja je izazvala više kontroverzi nego ičeg pozitivnog, a navijača nigdje. Razveselili su jednog umirovljenika, olimpijca i nekoliko navijača koji bi bili na Maksimiru dijelilo se milijun kuna ili ne.

Sada su se odlučili za neku mekšu varijantu i smislili da će na propuh tribina staviti - djecu. U suradnji sa Zagrebačkim nogometnim savezom Dinamo je poslao naputak nogometnim školama na području grada Zagreba u kojem obavještavaju djecu i roditelje da će im vrata južne tribine stadiona Maksimir biti otvorena.

Ogorčeni navijači

“Okupljanje je na Borongaju, a ako se napuni Jug, onda se ide na Istok”, stoji u naputku ZNS-a koji su treneri podijelili djeci i njihovim roditeljima.

Nije to ništa novo, slično su u Dinamu napravili na utakmici s Villarelaom kada su treneri bili s djecom na južnoj tiribni, dok su na utakmicama protiv Burggea i PAOK-a omladinske škole dijelile besplatne ulaznice.

Ideja da djeca besplatno gledaju Ligu prvaka u biti nije loša, ali što je s onim vlasnicima paketa koji su platili visoke cijene ulaznica za sebe, ali i svoju djecu? Njihova ogorčenost je potpuno razumljiva i opravdana.

Uostalom, pitanje je jel’ ta odluka uopće i skladu s Uefinim pravilima organizacija utakmica Lige prvaka.

Ignor iz Dinama

Koliko nam je poznato, Uefa nije sklona besplatnim ulaznicama na Ligi prvaka.

Puno je tu pitanja, a iz Maksimira tradicionalna šutnja. U petak smo pitali direktora Tomislava Svetinu o motivima takve odluke, ali novi direktor Dinama odlučio je ignorirati naš upit. Nema sumnje, brzo se i Svetina uklopio u maksimirske običaje - ignoriranje javnosti te ridikulozne ideje.

Linker
24. rujan 2024 21:23