Srdjan Vrancic / CROPIX
'NISAM ČAČIĆEV LJUBIMAC'

Pivarić: Živim po vjerskim načelima, ali za pobjedu sam spreman lagati, simulirati...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. ožujak 2012. 13:13

Događaji u Maksimiru izmjenjuju se neopisivom brzinom, teško je “uloviti” svaku priču. A jedna od priča koje obilježavaju ovo proljeće svakako je i Josip Pivarić. Jedino Dinamovo zimsko pojačanje, iz Lokomotive, momak koji je ranije dvaput bio na pripremama s Modrima, ali se ostanak svaki put izjalovio. Ovaj je put “upalilo”, ne samo da je ostao, Pivarić je sve češće i član udarnih 11. Nije očekivao, sigurno...

- Potajno sam se nadao, ali ne mogu reći da sam očekivao. Do zadnjeg dana nisam znao, prvo sam čuo od novinara, a onda sam došao na pripreme Lokomotive. Dok je trener Čačić držao oproštajni govor igračima, rekao je da i ja idem s njim u Dinamo.

Borio se s ozljedama, trbušnog zida i metatarzalne kosti, izgubio godinu dana. Igrao je u Lokomotivi, dosanjao dječački san. Prvi je igrač iz Zeline koji je zaigrao za seniore Dinama.

- Nitko prije mene. Za Munjakovića su znali reći da je Zelinčanin, ali nije, ja sam prvi.

Upao nam je u oči prsten na ruci. Mlad je, ima tek 23 godine, a već je oženjen.

- Da, tako sam odlučio iz više razloga. Bili smo supruga Božica i ja u vezi tri godine i onda smo se odlučili vjenčati. Ne, nije razlog dijete, razlozi su više vjerski, ali ne bih sad u detalje.

Znači, veliki je vjernik?

- Prije bih rekao da se trudim biti veliki vjernik. Kad god mogu odem na misu, pokušavam živjeti po vjerskim načelima, biti pošten prema ljudima. Tako sam odgajan od malena, trudim se svaki dan biti takav.

Znači, ministrant Kovačić dobio je konkurenta?

- Baš sam bio kod Kovačića na misi u Sesvetskom Kraljevcu, on i dalje aktivno sudjeluje u radu crkve. Svaka mu čast, zato mi je još i draži.

Dobro, a kako se “nogometna načela”, recimo simuliranje kaznenog udarca, uklapaju u život po vjerskim načelima?

- Eee, to je nešto drugo, tu nisam vjernik. Ma, za pobjedu bih učinio sve, lagao bih u oči, simulirao penal, uvijek. Jedino da baš vodimo 3:0, onda bih priznao, ali inače ne... Takav sam, na terenu poznajem samo želju za pobjedom.

Dobro, vratimo se na vruće teme. Puno se priča o njegovu nadmetanju s Ibanezom za poziciju lijevog beka. Pivarić u zadnje vrijeme čak kotira i bolje, nije tajna da ga Čačić simpatizira, neki će reći i da mu je ljubimac.

- Ne znam zašto te priče o našoj velikoj borbi za pozicije, ja i on smo jako dobri, nema tu nikakve zle krvi. Mi uopće ne pričamo o tome, tek se tu i tamo netko našali na naš račun. Pa, što smo Ibanez i ja krivi za to, obojica smo to postigli svojim igrama. Imaš konkurenciju, nije to loše. I teško mi padaju te priče da sam Čačićev ljubimac, da zato igram. Nisam ga niti poznavao prije no što je došao u Lokomotivu, možda me doista cijeni, kao igrača. Ispada da me netko gura, kao da imam tatu s dobrim vezama, a uopće nije tako.

Linker
24. rujan 2024 03:27