PORTUGAL - GANA 2:1

Pirova pobjeda Portugala: Ronaldo srušio Ganu, ali prvim avionom leti kući

Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. lipanj 2014. 22:01

Sunce Brazilije nije ogrijalo srca Gane i Portugala. U susret u kojem je objema vrstama samo pobjeda (za Portugal vrlo visoka), plus osluškivanje ishoda u Recifeu 'igrala' za prolazak, svaka je momčad ušla sa svojim problemima. Čini nam se da su oni ganski ipak bili daleko veći. Tamošnji unutarnji 'nered' rezultirao je izbacivanjem Muntarija i Boatenga. Dvojice najsikusnijih i ponajboljih igrača. Doduše, Muntari poradi žutih kartona ionako ne bi imao pravo nastupa, ali s Kevinom-Princeom Boatengom bi ipak bili malo jači. Barem na papiru.

S druge strane Portugalci s povratnikom Pepeom u zadnjem redu, bez ozlijeđenih Postige odnosno H. Almeide, ali i s padom morala i duha nakon prva dva kola. Doista im je trebalo pravo malo čudo, veličanstvena golijada protiv Crnih zvijezda uz pobjedu Njemačke da bi se nekako 'došlepali' do osmine finala.

Ne može se reći da se Portugalci nisu trudili, da nisu svojski 'zagrizli' od doslovno prve minute. Uostalom, već u 5. se tresao okvir Daudinog gola. Crostiano Ronaldo je s desne strane, s pozicije s koje se inače očekuje centaršut, u pomanjkanju dolaska ijenog od suigrača mu, jasno - zapucao prema golu! Vrlo, vrlo dobro. Do ocjene odličan dijelila su ga 2-3 centimetra. Toliko niže, bio bi gol, ovako 'samo' greda'. Portugalski je kapetan bio i daleko najopasniji po suparnička vrata. U 12. je minuti njegov slobodni udarac s 18 metara dauda odbio u korner, a u 19. minuti ganski vratar može samo biti sretan što je nakon Velosovov ubacivanja s desnog krila, Ronaldo glavom s 5 metara pogodio ravno u čuvara mreže Crnih zvijezda.

Linker
23. rujan 2024 03:32