Aleksandar Dimitrijević / Cropix
OBJASNIO NIJEMCIMA

Perišić: Igram na svim pozicija u veznom redu. Prihvatit ću onu koja mi se ponudi...

Bio sam na utakmici protiv Kölna. Atmosfera je bila veličanstvena i ona je jedan od razloga zbog kojih dolazim ovdje - kazao je oduševljeni Perišić
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 02. lipanj 2011. 11:32

U ponedjeljak je službeno potvrđeno da će hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić od sljedeće sezone nositi dres dortmundske Borussije...

Procjena je da je njemački nogometni prvak taj transfer igrača iz Cluba Brugge platio 5.5 milijuna eura, pa je Perišić postao, barem za sada, i najskuplje pojačanje Dortmunđana za sljedeću sezonu.

Der Westen, web-portal WAZ-Mediengruppe, pohvalio se s prvim intervjuom kojega je Perišić dao njemačkim medijima po obavljenom transferu.

Netom završenu sezonu u belgijskom nogometnom prvenstvu okončali ste uz učinak od 22 gola i deset asistencija. Impresivan učinak.

- Hvala. U kontekstu svoje prve bundesligaške sezone ne mogu govoriti o brojkama. Za mene je ovaj transfer korak dalje u karijeri. Sada moram izboriti svoje mjesto u početnoj momčadi i brzo naučiti njemački jezik.

Možete igrati na više pozicija. Koja vam je omiljena?

- Dugo sam klasična desetka, a u posljednje sam vrijeme bio napadački orijentiran s lijeve strane. Mogu igrati na svih pet pozicija u veznom redu. Prihvatit ću onu koja mi se ponudi.

Jeste li već bili u Dortmundu?

- Da. Na utakmici protiv Kölna. Atmosfera je bila veličanstvena i ona je jedan od razloga zbog kojih dolazim ovdje - kazao je Perišić.

Linker
28. rujan 2024 23:04