AFP
ZLATNA LOPTA

Pele: Samo Messi ili Ronaldo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2013. 10:55

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, Pele, smatra da bi za "Zlatnu loptu", nagradu koja se dodjeljuje naboljem nogometašu godine, trebala konkurirati isključivo dva igrača...

- Mnogo je solidnih igrača. Ali "Zlatna lopta" mora ići u ruke Lionelu Messiju ili Cristianu Ronaldu. Neymar bi tek mogao postati najbolji igrač svijeta, no zasada su ova dvojica otprilike četiri, pet godina ispred njega – rekao je Pele, te nastavio hvaliti svog sunarodnjaka.

- Hoće li Neymar postati Barcelonina legenda ne znam, ali vjerujem da je on jedan od najperspektivnijih igrača današnjice, iako još nema iskustvo kakvo posjeduju Messi i Ronaldo. Osam mjeseci koliko mu je još preostalo igranja u Španjolskoj prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu će mu jako dobro doći – zaključio je legendarni Pele.

Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar su se našli na skraćenom popisu 23-ojice nogometaša koji su još u igri za "Zlatnu loptu". FIFA (Međunarodna nogometna organizacija) će 2. prosinca objaviti imena trojice finalista, nakon čega će 13. siječnja u Zürichu, u sklopu gala večere, objaviti ime pobjednika.

Linker
21. rujan 2024 17:00