http://www.chelseafc.com
PRVI DANI U LONDONU

Pašalić: 'Tjedan dana ću trenirati s Chelseajem, a onda idem na posudbu u Elche'

Pašalić nije govorio o mogućem klubu u koji će otići na kaljenje, ali doznaje se da je Elche prvi na listi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. srpanj 2014. 11:55

Mario Pašalić “svira Blues” i živi svoj san. Potpisao je ugovor s Chelseajem , počeo trenirati u kampu londonskog kluba i u 19. godini otvaraju mu se vrata velike nogometne scene. Jose Mourinho njegov je trener.

- Pitao me Mourinho razumijem li engleski, shvaćam li sve što mi govori. Potvrdno sam uzvratio i to je bila sva naša komunikacija protekla dva dana - skromno je kazao Pašalić.

Smješten je bivši hajdukovac u hotelu pored kampa Chelseaja, u istom zadnju gdje se nalaze Matej Delač i Stipe Perica, dva hrvatska igrača koji su također pod ugovorom s Bluesom.

- Zajedno se družimo Delač, Perica i ja. Upoznao sam se i s igračima Chelseaja, starosjediocima poput Ivanovića, Matića i Marina s kojima nema jezične barijere. Svi su me odlično prihvatili, pomogli, izašli ususret. Na treninzima nedostaju brazilski reprezentativci Willian i Oscar, nema ni Schürrlea. Oni će se priključiti na pripremama u Austriji.

Hoće li i Pašalić na pripreme s Chelseajem? Nije se o tome zasad razgovaralo jer posudba je realnija opcija. Mourinho i sportski direktor Michael Emenalo drže Španjolsku kao najbolju mogućnost za Pašalića.

- I meni je Španjolska najbolji izbor. Ne krijem, uvijek sam sanjao igrati u Primeri. Smatram da ću u Španjolskoj imati najbolje uvjete za razvoj. U svakom slučaju, do kraja sljedećeg tjedna treniram s Chelseajem u londonskom kampu, a onda je odluka o nastavku karijere. Španjolska je u ovom trenutku najizglednija destinacija.

Španjolska je bila i ostala Pašalićeva mladenačka želja, kao što je i susret s Frankom Lampardom.

- Žao mi je što nisam upoznao Lamparda, on se sprema za Ameriku, nije više u Chelseaju, nema ga na treningu.

Lampard je Pašalićev uzor i zato Mario žali što nije i legendarna “osmica” Bluesa s ekipom u kampu. Ali, zanimljivo je i bez Lamparda. Kako se radi s Mourinhom?

- Dva dana smo trenirali samo s loptom. Posjed, kontrola lopte. Volim taj tip treninga, uživam. Mourinho je svaki dan s nama na terenu, zajedno s pomoćnicima pokazuje sve detalje.

Elche najizglednija opcija posudbe

Kamo će Pašalić na posudbu, pitanje je na koje se čeka odgovor. Španjolsku svi drže prvom opcijom i premda se Pašalić nije izjašnjavao o mogućem klubu u koji će otići na kaljenje, doznaje se da je Elche prvi na listi klubova koji žele 19-godišnjaka iz Kaštel Gomilice. Klub koji se prošle sezone održao u Primeri ima i veće ambicije od golog opstanka, a Pašaliću bi odlično došao za dokazivanje vrijednosti.

Linker
22. rujan 2024 07:29