Danijel Tuškan / Cropix
TEORIJA ZAVJERE

Pamić bijesan na suce: 'Ovo nije slučajno, i igrači Zagreba su mi rekli da im je neugodno'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. prosinac 2012. 10:59

Poraz u Zagrebu izazvao je veliki gnjev trenera Istre 1961 Igora Pamića. U subotu smo ga nazvali i pitali, kad se smirio, je li i dalje uzrok bijesa gubitak bod(ov)a zbog jedanaesteraca i suđenja...

- O jedanaestercima neka svi sude nakon snimke u emisiji HNL-a. Mene je suđenje ogorčilo jer je od prvog trena bilo protiv nas i mučno mi je bilo jer sam prepoznao namjeru...

Istina je da ste imali vodstvo i još par šansi za povećanje vodstva?

- Istina je, ali kakve veze to ima nekorektnim odlukama sudaca? Ne treba mi alibi, neće biti ništa ni od naše kuknjave, ali čovjek poludi kad odlično odigraš i nadvladaš probleme i protivnika, a opet te nešto zaustavi do uspjeha.

Ovo vam je četvrti gostujući poraz u nizu, bilo je slabih partija i pada forme?

- Otkako smo pobijedili u Splitu Hajduk 20. listopada ne možemo izvući bod. Ako smo protiv Dinama i Intera zasluženo poraženi, protiv Splita izgubili u 4. minuti sučeve nadoknade, onda u Zagrebu u petak definitivno nismo zaslužili poraz. Mojim igračima svaka čast za nastup u Kranjčevićevoj. Unatoč svim problemima i odsustvima bili su odlični. Po igri su zaslužili najmanje bod.

Svatko tko izgubi, još i na penale, ima pravo se ljutiti?

- Onaj tko je gledao utakmicu i barem malo razumije nogomet, shvatio je da su penali zadnji pokazatelj muke koja nas je snašla. I neki domaći igrači su mi kazali da im je neugodno. Neću o imenima da im ne zamjere, ti su dečki pošteno odigrali svoje i krajnje su fer tipovi!

Burilo vam je sudio s Lokomotivom u Zagrebu, tada vam je poništen regularan gol kod 0:0?

- Mahao mu je pomoćnik ofsajd tri metra prije nego je naš igrač ušao u priliku... On je pak i tamo dosudio jedanaesterac i to direktno iz korner akcije. OK, ako se drži taj kriterij i na drugoj strani, ali nije tako, jer bi suci onda morali suditi 15 jedanaesteraca po utakmici.

Prozivate suce kao i drugi vaši kolege tijekom jeseni, kojima se doduše glas utihnuo nakon što drugi budu zakinuti. Vi ste svi treneri veliki licemjeri!

- Slažem se. Nisam svetac u ponašanju, ali nisu ni ostali treneri koji licemjerno govore o moralu samo kad im konvenira. Moja je momčad donedavno bila vodeća u fair-playu, nisu nam sudili 11-erce od 4. kolovoza protiv Dinama u Puli (dva nap. a.) a odjednom frcaju kartoni na sve strane, sviraju nam kontra čudne jedanaesterce, zaustavljaju gol šanse zbog nepostojećih zaleđa. I da budemo na čistu, nije to stav mene ili kluba, to je sve analizirano i na Šuprahinoj “movioli”...

Miroslav Blažević, koji se posljednjih tjedana raspričao o devijacijama u HNL-u i HNS-u tvrdi da su penali u Kranjčevićevoj bili čisti kao suza?

- A što će reći, da nisu!? Poštujem svog bivšeg trenera koji ima pravo govoriti što misli i što mu paše. Ja više neću šutjeti, taman me to koštalo mjesta! I klub mora reagirati. Mi Istrani smo takvi, uvijek gledamo na stvari tolerantno, kao negdje te zakinu drugdje ti vrate, ljudski je griješiti. No, bojim se da ovo više nije slučajno. Početak je sezone po sudačkim pitanjima bio solidan, ali na kraju, kada je zagustilo na tablici opet sve ide po starom. Čim sam se požalio protiv Lokomotive u Zagrebu zaradio sam tri isključenja...

Dva su, protiv Splita i Hajduka, opravdana!

- Jesu, ali ako takva pravila vrijede za sve. I drugi “polude” na klupi, ali ne budu isključeni. A ono u Rijeci, kad sam baš bez ikakvog povoda poslan na tribine već u prvom dijelu...?

Nemojte nam samo ispredati o teoriji zavjere, da je netko odlučio da Istra 1961 treba ispasti kako bi se Zagreba zadržalo!?

- Nema teorije ni zavjere, ali ima praksa u kojoj se Istra 1961 ne snalazi kao drugi u HNL-u. Nije to od ove ili prošle godine, to je sudbina Pule otkako je poznam više od 25 godina. Mi smo mali, daleko od centara moći, svima smo kao simpatični, svi nas tapšaju i hvale atmosferu na stadionu. Valjda zato se lako i na nama otresu.

Sad kad ste istresli žuč zbog drugih, pojasnite nam očiti rezultatski podbačaj Istre 1961 ove polusezone, iako je istina da ste na 8. mjestu, koje je jedno od boljih plasmana ovog kluba?

- Nema dvojbe da smo rezultatski podbacili i preuzimam odgovornost na sebe. Trener je uvijek prvi krivac.

Što kanite dalje?

- Čekam da se predsjednik Ščeglov vrati iz Rusije pa ćemo u ponedjeljak i utorak porazgovarati otvoreno o svemu i odlučiti što i kako dalje.

Linker
22. rujan 2024 23:26