NOGOMETNI MERCATO

Pakt Uniteda i Redsa: Nema prodaje najvećim rivalima! Ancelotti: Zašto uopće pričamo o Baleu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2013. 14:24

United i Liverpool sklopili "pakt": Nema prodaje najvećim rivalima!

Prema pisanju britanskih medija ponajveći rivali engleskog nogometa Manchester United i Liverpool po vjerojatno prvi puta u povijesti "surađuju"...

Daily Mail tvrdi da su United i Liverpool sklopili "pakt" u kojem su donijeli odluku da Wayne Rooney i Luis Suarez neće biti prodani najvećim rivalima Chelseaju, odnosno Arsenalu ni pod koju cijenu! Spomenuti izvor tvrdi da su vlasnici obiju klubova, obitelj Glazer (United) i John W Henry, u redovitom kontaktu od početka ljeta i da su odlučni u svojim stavovima. Spomenimo, američki se milijarderi poznaju još od doba kada su surađivali u SAD-u, prije dolaska u Englesku.

Prema sklopljenom "paktu" Rooney i Suarez slobodno mogu otići, ali samo ukoliko ponudu pošalju inozemni klubovi. Liverpool će za Suareza tražiti 80 milijuna funti, dok će se United zadovoljiti sa 60. Prema dosadašnjim informacijama jedini klub koji ima financijsku moć i da je zainteresiran za Suarezove usluge je Real Madrid, dok bi se za Rooneyjeve usluge "potukli" francuski rivali PSG i Monaco.

Dosada su i Liverpool i United odbijali ponude Arsenala i Chelseaja, dok spomenuti inozemni klubovi još nisu uputili službenu ponudu.

Van Persie: Svi se nadamo da će Rooney ostati

Nizozemski nogometaš Manchester Uniteda Robin van Persie (30) otkrio je u razgovoru za britanski tabloid The Sun da je želja svih igrača da Wayne Rooney (27) ostane dio momčadi...

Rooney je velika želja Chelseaja i prikrivena Arsenala u ovom ljetnom prijelaznom roku, te se i sam nada da će uspjeti ishoditi transfer u narednih 20 dana. Van Persie se pak nada da će engleski reprezentativac ipak ostati na Old Traffordu, jer je upravo on jedan od razloga zbog kojeg je prošle sezone prešao iz redova Arsenala u United.

- Svi želimo da Wayne ostane. Vjerujem da negdje duboko u sebi to osjeća i on. Jedan od razloga zbog kojeg sam izabrao United je mogućnost igranja s njim u tandemu. Uistinu se nadam da će ostati – veli nizozemski reprezentativac.

Rooney će propustiti nedjeljnu utakmicu Community Shielda na Wembleyju protiv drugoligaša i pobjednika FA Cupa – Wigana.

Luiz Gustavo na pragu Arsenala

Prema pisanju britanskih medija brazilski nogometaš Luiz Gustavo (26) na pragu je napuštanja minhenskog Bayerna i pojačavanja redova londonskog Arsenala...

Daily Mirror tvrdi da je posao već dogovoren, a da će službeno biti potvrđen idućeg tjedna, uoči prve Arsenalove utakmice sezone protiv Aston Ville. Isti izvor navodi da će Arsenal platiti oko 16 milijuna eura za Brazičeve usluge, koji je bio na meti još dvaju klubova – Chelseaja i Wolfsburga.

Menadžer londonskog sastava Arsene Wenger ima namjeru do kraja prijelaznog roka dovesti još nekoliko igrača, ukoliko će se držati svojih izjava nakon 3-1 pobjede nad Manchester Cityjem u subotu u Finskoj.

- Ove nas sezone očekuje oko 55 utakmica. Moram priznati da smo malo tanki s igračima. Do kraja prijelaznog roka ćemo se sigurno pojačati s nekoliko njih – rekao je francuski stručnjak, kojem mnogi predviđaju posljednju sezonu u Arsenalu, pogotovo ako ponovno ostane bez trofeja.

Redknapp: Bale će otići na kraju prijelaznog roka. Levy zna što radi

Bivši nogometaš engleskog Premierligaša Tottenhama Jamie Redknapp ponovno je s britanskim medijima podijelio svoje mišljenje o transfer-sagi iz među "spursa" i Real Madrida oko Garetha Balea...

Redknapp smatra da je jedan od razloga zbog kojeg i dalje vjeruje da će Bale napustiti momčad Tottenhamova bezbrižna kupovina pojačanja ovoga ljeta. Redknapp je uvjeren da će "spursi" pokriti svoju potrošnju (trenutno 57 milijuna eura) kasnom prodajom velškog nogometaša. Podsjetimo, dosada su momčad s White Hart Lanea pojačali Roberto Soldado, Nacer Chadli i Paulinho, a na najboljem je putu da isto učini i talentirani Francuz Etienne Capoue.

- Iskreno, jako mi je žao ljudi u Real Madridu. Žao mi je što imaju posla s Danielom Levyjem (Tottenhamovim predsjednikom). Svaka funta, pa i ona posljednja koju Real ima u svojoj kasi će završiti kod Daniela u džepu. On je sjajan, najbolji pokeraš u gradu i dobro zna što radi – veli Redknapp, te nastavlja:

- Tottenham najprije dovodi sve potrebne igrače koji će donekle pokriti rupe Baleovim odlaskom. Isti dolaze jer je Bale i dalje u momčadi, a ne zato jer je Tottenham veliki klub. Bale će otići! Osjećaj u zraku je isti kao i prošle sezone kada je u igri bio Luka Modrić - zaključuje Redknapp.

Ancelotti: Zadovoljan sam momčadi. Zašto uopće pričamo o Baleu?

Ako je suditi prema izjavama trenera madridskog Reala Carla Ancelottija nakon uvjerljive 3-0 pobjede nad Interom u sklopu prijateljskog ogleda u SAD-u, Talijan nije više opterećen dolaskom velškog nogometaša Garetha Balea...

Real je pogocima Kake, Cristiana Ronalda i autogolom Rickyja Alvareza u potpunosti nadigrao milanski sastav, a viđenim je bio zadovoljan i sam Ancelotti.

- Bio je to dobar susret. Nije ga bilo lako pripremiti, jer je većina igrača umorna od svih silnih putovanja i prijateljskih utakmica u posljednjih tjedan, dva. No, igrali smo dobro i pristup samoj utakmici je bio odličan – rekao je talijanski stručnjak koji ni ovoga puta nije bio pošteđen pitanja o Baleu.

- Zadovoljan sam momčadi koju imam na raspolaganju. Zašto uopće pričamo o Baleu kada Alvaro Morata i Jesse Rodriguez igraju ovako dobro? - zaključio je Ancelotti.

Talijan je potvrdio da nijedan drugi igrač Reala neće ovoga ljeta napustiti Madrid, osim eventualno nezadovoljnog Fabija Coentraa.

Linker
23. rujan 2024 01:24