SCOLARIJU NEMA SPASA

Otto Barić: 'Zuniga je Brazilu ukrao san, bez Neymara ne mogu proći Nijemce'

'Rupa im je centarfor. Fred je statičan, Brazil pratim 50 godina i nikad nije imao tako slabog centarfora'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. srpanj 2014. 18:19

Može li Brazil bez Neymara postati svjetski prvak?

- Vrlo, vrlo teško – odgovara Otto Barić. I dodaje:

- Većina stvari koje su bile vezne s golom u igri Brazila, ticale su se Neymara. On je uvijek bio tu negdje. Malo sam začuđen da takva reprezentacija ima samo jednog igrača na kojeg je bacila sve karte. Njemu su dali ne samo da bude najvažniji, nego je on ostao jedini pravi igrač. Sami su kazali, kad ne znamo što bismo gurnemo loptu Neymaru. Brazil ima puno slabosti, iako su s Kolumbijom odigrali najbolje dosad. Pogotovo prvo poluvrijeme. No, nemaju pravog golgetera, niti jednog. Niti na klupi da bi sada mogli za nekime posegnuti.

Dakle, Zuniga im je ukrao san.

- Neymarov izostanak je veliki hendikep. Istina, niti Nijemci nisu kakve smo mi poznavali, i ja sam isto na neki način prijatelj njemačkog nogometa, ali u odnosu na domaćina oni su kompaktniji te ne ovise o jednom igraču. Imaju dva-tri koji vode glavnu riječ, i još podosta dobrih. Brazilu se nije smjelo dogoditi da toliko zavisi o Neymaru. I zato im ne dajem veće šanse. Bez njega su barem 30 posto slabiji.

Nedostajat će i Thiago Silva.

- Nije to problem, tu je Dante koji je isto tako dobar. Njihovi stoperi mnogo pridonose igri, čak i ofenzivno. Ali rupa je centarfor. Fred je statičan, nije dribler, Brazil pratim 50 godina i nikad nije imao tako slabog centarfora. Uvijek je ta reprezentacija posjedovala 3-4 igrača koji su zabijali i bili među deset najboljih na Svjetskom prvenstvu.

Teško će zabiti Njemačkoj?

- Brazil je morao imati mnogo jaču momčad. Pa ne posjeduju niti vođu igre, iako će im povratak Luiza Gustava biti plus. Ako Njemačka bude prava, a bit će prava jer znaju igrati na pobjedu, oni su po meni vrlo blizu finala. Brazilci su bili dobri s Kolumbijom, Jamesa Rodrigueza su "pojeli", no to neće biti dovoljno za finale.

Linker
23. rujan 2024 10:16