REUTERS/Vincent West
PIŠE MARCA

OTPISANI KOVAČIĆ U POTPUNOSTI JE IZNENADIO ŠPANJOLCE Radikalna promjena hrvatskog veznjaka u koju je malo tko vjerovao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2016. 20:28

"Od samog ruba postao je važan dio veznog reda momčadi Zinedinea Zidane. Mateo Kovačić sam je promijenio svoju sreću u Real Madridu", tim riječima španjolska Marca započinje tekst posvećen hrvatskom veznjaku Mateu Kovačiću.

Hrvatskog veznjaka doveo je u Real bivši trener Rafa Benitez prošle godine iz milanskog Intera za 31 milijun eura odštete. Iako je sezonu počeo dobro, dolaskom Zidanea pao je zaborav i činilo se da pod francuskim stručnjakom neće uspjeti pokazati svu raskoš svog talenta.

Marca se prisjeća kako je manjak minutaže i Zideneovo 'ignoriranje' ukazivalo da će Kovačić prošlog ljeta napustiti Madrid, ali to se nije dogodilo, te je došlo do radikalne promjene - ove sezone hrvatski veznjak je zaslužio trenerovo povjerenje. Promjena koju skoro nitko u Španjolskoj nije očekivao.

"Ove sezone se sve potpuno promijenilo, a okolnosti su izvukle ono najbolje iz Kovačića. Mateo se pokazao kao rječenje za sve loše stvari unutar momčadi koje su pogodile ozljede. Ove je sezone započeo u istom broju utakmica u kojima je ukupno nastupio na kraju prošle sezone, što je jasan znak napretka", navodi Marca i zaključuje:

"Kovačić je svojim strpljenjem i odlučnošću dokazao da se čak i najneočekivaniji scenariji mogu preokrenuti".

Linker
25. rujan 2024 14:36