Tom Dubravec/CROPIX
OPET PROBLEMI...

Olićeve muke: 'Noga me boli već tri mjeseca, ponekad se osjećam kao invalid'

'Hrvoje Čale redovito trenira, ali je peh što ne igra utakmice. Međutim, dobro bi došao Plavima, svi znamo da se radi o dobrom igraču koji ovdje nažalost ne dobiva priliku'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. prosinac 2012. 20:51

Ivica Olić nije igrao u domaćem porazu Wolfsburga od Eintrachta (0:2), ima problema s gležnjem desne noge. Problema ima i njegov klub, na ljestvici Bundeslige je na 15. mjestu, iza njih su samo Hoffenheim, Augsburg i Greuther Fürth.

-. Nisam siguran, vjerojatno neću igrati niti protiv Bayera iz Leverkusena u Kupu, ta utakmica je na rasporedu u srijedu. Nema potrebe ništa riskirati - kaže nam Ivica Olić.

Ozljeda gležnja je ipak manji problem hrvatskog reprezentativca.

- Najveći problem je ipak moja tetiva desne noge. Boli me već više od tri mjeseca. Nekad je bolje, nekad je lošije, ali kontinuirano osjećam bol. Naročito ujutro, ponekad se osjećam baš kao invalid.

Zbog toga Ola još ne zna hoće li za vrijeme zimske stanke doći u Hrvatsku.

- Imamo stanku od 12 dana nakon Kupa, još nisam odlučio što ću napraviti. Treba mi terapija, moram izliječiti tu tetivu, pa po svemu sudeći neću u Hrvatsku. Za ovu ozljedu treba mi plivanje, možda odem u toplije krajeve. Uglavnom, moram biti potpuno spreman za nastavak sezone.

Hrvatski reprezentativac je od dolaska u 'vučji grad' odigrao 19 utakmica, postigao je 5 golova, dva u Bundesligi, 3 u Kupu.

- Bilo bi sigurno više pogodaka da sam igrao u špici. Ali u ovoj formaciji igram daleko od gola, na terenu mi izgleda da je suparnički vratar kilometar daleko. Možda na proljeće dođe do promjene taktičke formacije.

U Wolfsburgu je i Hrvoje Čale, kojeg bi u Maksimiru željeli vratiti za poziciju lijevog bočnog.

- Hrvoje je u drugoj momčadi, ne trenira s nama pa ga rijetko viđam. Zapravo, on uopće ne igra utakmice, jer druga momčad Wolfsburga igra u četvrtoj ligi, gdje ne mogu igrati profesionalci. Vidio sam u medijima da bi ga Dinamo želio vratiti.

Mislite da bi mogao pomoći Modrima?

- Apsolutno sam u to siguran. Redovno trenira, ali je peh što ne igra utakmice. Međutim, dobro bi došao Plavima, svi znamo da se radi o dobrom igraču koji ovdje nažalost ne dobiva priliku. No, ponavljam, ne bih se u sve to želio miješati, to mora biti njegova odluka.

Linker
22. rujan 2024 05:40